Kaas-bananenkoek

 

Ingrediënten voor de bodem (6 à 8 pers)

n       175 gr koekjes (lange vingers)

n       50 gr gesmolten boter

n       1 eetlepel ahornsiroop

Ingrediënten voor de vulling

n       250 gr mascarpone

n       1½ dl room (40%)

n       50 gr fijne suiker

n       3 eetlepels citroensap

n       2 bananen

n       25 gr bittere chocoladekrullen

n       25 gr witte chocoladekrullen

 

Bereiding

n       Doe de koekjes in een plastic zak

n       Sluit goed af en bewerk ze met de deegrol; tot fijne kruimels

n       Vermeng in een kom de koekjeskruimels met de gesmolten boter en de ahornsiroop

n       Schep de massa in een springvorm (diameter 20 cm), druk goed aan en zet in de koelkast

n       Klop de room stijf

n       Vermeng met de mascarpone, de suiker en het citroensap

n       Snij de bananen in fijne plakjes

n       Voeg ze bij de kaascrème

n       Schep het mengsel op de opgesteven koekjesbodem en strijk de vulling mooi glad met de rugkant van een lepel

n       Werk af met chocoladekrullen en laat in de koelkast opstijven (hoe langer hoe beter) maar 30 minuten is het absolute minimum

 

 

 

 

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen