Kalfsoester met paddestoelen

 

 

Ingrediënten (4 pers)

n  4 kalfoesters à 100 gr

n  1 doosje paddestoelenmélange (200 gr)

n  1 ui

n  1 teentje knoflook

n  1 rode Spaanse peper

n  2 eetlepels boter

n  4 takjes peterselie

n  1 takje tijm

n  1 theelepel kruidenbouillonpoeder

n  2 eetlepels olijfolie

n  keukenpapier

n  zout

 

 

Bereiding

n  Paddestoelen schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden

n  Ui pellen en snipperen

n  Knoflook pellen en in plakjes snijden

n  Peper wassen, halveren, zaadjes verwijderen en in kleine stukjes snijden

n  In de pan 2 eetlepels boter smelten

n  De ui, knoflook en peper op laag vuurtje hierin ca 5 min bakken

n  Intussen de peterselie in kopje fijn knippen en aan mengsel toevoegen en ca 1 min meebakken

n  Tijmblaadjes van takje nemen

n  Paddestoelen aan uimengsel toevoegen en al omscheppend ca 5 min bakken

n  Bouillonpoeder en ½ dl water toevoegen en nog ca 1 min laten koken

n  Tijmblaadjes erdoor roeren

n  Kalfsoesters bestrooien met zout

n  In pan olie verhitten en de kalfsoesters ca 5 à 6 min bakken, halverwege omkeren

n  Kalfsoesters op 4 borden leggen en paddestoelen erover scheppen

n  Serveren met rijst en broccoli

 

 

Wijntip

n  Fruitige Italiaanse wijn

 

Culinaire Kookclub Houthalen