Crèmesoep Florida (Velouté Florida)

 

Ingrediënten (4 pers)

n       1 liter kippenbouillon

n       40 gr boter

n       40 gr bloem

n       1 blaadje foelie

n       ½ dl room

n       1 banaan

n       50 gr champignons

n       1 sneetje brood

n       1 ui

n       1 worteltje

n       2 eidooiers

n       50 gr kippenvlees

n       peterselie

 

 

Bereiding

n       Maak de ui en de wortel schoon en snij ze fijn

n       Smelt de boter in een pan en fruit ui, wortel en foelie

n       Als de ui glazig is voegt men de bloem erbij en maakt een roux

n       Voeg de kippenbouillon toe

n       Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken

n       Passeer de soep door de doek en breng ze weer aan de kook

n       Snij de champignons in plakjes en voeg deze toe aan de soep

n       Snij het brood in kleine vierkantjes en bak er in wat boter mooie croûtons van

n       Snij het kippenvlees in brunoise en voeg dit toe

n       Maak van de dooiers en de room een liaison

n       Geef deze, van het vuur af, bij de soep

n       Leg wat plakjes banaan in de soepkoppen

n       Schenk er soep over en versier met wat gehakte peterselie

n       Strooi er wat broodcroûtons over

 

Culinaire Kookclub Houthalen