Peren in de oven

 

Ingrediënten (4 pers)

n       6 peren

n       1 citroen

n       2 klontjes boter

n       3 eetlepels griessuiker

n       1 dl witte dessertwijn (type Monbazillac e.d.)

n       3 eetlepels “Poire Williams” brandewijn

n       2 eetlepels amandelschilfers

 

Bereiding

n       Schil de peren, snijd ze in twee en snijd er het pittige hart en het draderige binnenste uit

n       Wrijf de geschilde peren onmiddellijk in met een halve citroen

n       Boter een ovenschotel in en schik hierin de operen met de platte kant op de bodem

n       De halve peren liggen intiem dicht bij elkaar

n       Pers een halve citroen uit boven het fruit

n       Meng suiker, witte wijn en Poire Williams in een kommetje

n       Giet het mengsel over het fruit

n       Leg op elke peer een klontje boter (twee mag ook)

n       Strooi er dan de amandelschilfers over uit

n       Schuif de schotel gedurende 20 à 25 minuten in een op 220°C voorverwarmde oven

 

Tip

n       Dit gerecht kan zowel warm, lauw als koud naar binnen gespeeld worden

n       Sausliefhebbers serveren er een goede chocoladesaus bij

 

Wijntip

n       Doordeweeks – een Monbazillac, een Loupiac, een Sainte Croix du Mont, Jurançon, Pacherenc, Coteaux du Laon

n       Uit de Nieuw Wereld mag ook of uit Duitsland, als het maar wit en likoreus is

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen