Cappuccino van rucola met aardappelcroûtons

 

Ingrediënten (4 pers)

n       2 eetlepels boter

n       1 ui

n       1 teen knoflook

n       400 gr kruimige aardappelen

n       6 dl groentebouillon

n       100 gr jonge spinazie

n       100 gr rucola

n       1 dl room

n       1 dl melk

n       paprika

Ingrediënten voor de croûtons

n       200 gr vastkokende aardappelen

n       1 eetlepel olijfolie

n       ¼  theelepel paprika

n       ¼  theelepel komijn

 

Bereiding

n       Snipper de ui en de knoflook fijn

n       Schil de aardappelen en snij ze in blokjes

n       Verhit de olijfolie in een pan en stoof de ui, knoflook en aardappelen 5 minuten zonder kleuren

n       Voeg de bouillon toe en kook de aardappelen gaar

n       Neem de pan van het vuur

n       Voeg de spinazie en rucola toe maar hou een paar blaadjes rucola apart voor versiering

n       Laat enkele minuten staan met het deksel op de pan

n       Voeg dan de room en melk toe en pureer de soep

n       Kruid met peper en zout en hou de soep warm

n       Schil de aardappelen voor de croûtons en snij ze in kleine blokjes

n       Meng de blokjes met de olijfolie, specerijen, zout en peper

n       Bak ze op middelhoog vuur tot ze mooi gekleurd en krokant zijn

n       Laat de soep vlak voor het opdienen schuimen met de staafmixer

n       Dien de soep war of koud op en versier met enkele blaadjes rucola en de croûtons

n       Werk af met paprika

 

Culinaire Kookclub Houthalen