Cappuccino van rucola met aardappelcroûtons |
Ingrediënten
(4 pers) n 2 eetlepels boter n 1 ui n 1 teen knoflook n 400 gr kruimige aardappelen n 6 dl groentebouillon n 100 gr jonge spinazie n 100 gr rucola n 1 dl room n 1 dl melk n paprika Ingrediënten
voor de croûtons n 200 gr vastkokende aardappelen n 1 eetlepel olijfolie n ¼
theelepel paprika n ¼
theelepel komijn |
|
n Snipper de ui en de knoflook fijn
n Schil de aardappelen en snij ze in
blokjes
n Verhit de olijfolie in een pan en
stoof de ui, knoflook en aardappelen 5 minuten zonder kleuren
n Voeg de bouillon toe en kook de
aardappelen gaar
n Neem de pan van het vuur
n Voeg de spinazie en rucola toe maar
hou een paar blaadjes rucola apart voor versiering
n Laat enkele minuten staan met het
deksel op de pan
n Voeg dan de room en melk toe en
pureer de soep
n Kruid met peper en zout en hou de
soep warm
n Schil de aardappelen voor de croûtons en snij ze in kleine blokjes
n Meng de blokjes met de olijfolie,
specerijen, zout en peper
n Bak ze op middelhoog vuur tot ze
mooi gekleurd en krokant zijn
n Laat de soep vlak voor het opdienen
schuimen met de staafmixer
n Dien de soep war of koud op en
versier met enkele blaadjes rucola en de croûtons
n Werk af
met paprika