Romige witloofsoep met kip en appel

 

Ingrediënten

n       1 kipfilet, voorgegaard en in blokjes gesneden

n       1 liter kippenbouillon

n       500 gr witloof, fijngesneden

n       1 aardappel, in blokjes

n       1 ui, fijngesneden

n       ½ appel, in blokjes

n       enkele roze bessen

n       bieslook, fijngesneden

n       boter

n       50 ml room

n       tijm

n       nootmuskaat

n       peper en zout

 

Bereiding

n       Stoof de helft van het witloof samen met de ui in boter

n       Kruid met peper, zout en tijm

n       Voeg de kippenbouillon en de aardappelblokjes toe

n       Laat goed doorkoken, mix de soep en passeer ze door een zeef

n       Bak de ander helft van het witloof samen met de appelblokjes in boter

n       Voeg de kippenblokjes toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat

n       Laat de soep terug opkoken en breng ze op smaak met peper en zout

n       Leg het garnituur in het midden van een soepbord en giet er de soep rondom

n       Werk af met roze bessen, bieslook en een scheutje room

 

Tip

n       Voorgekookte cannelloni kan worden opgevuld met het garnituur

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen