Romige witloofsoep met kip en appel |
Ingrediënten
n 1 kipfilet, voorgegaard en in
blokjes gesneden n 1 liter kippenbouillon n 500 gr witloof, fijngesneden n 1 aardappel, in blokjes n 1 ui, fijngesneden n ½ appel, in blokjes n enkele roze bessen n bieslook, fijngesneden n boter n 50 ml room n tijm n nootmuskaat n peper en zout |
|
Bereiding
n Stoof de helft van het witloof samen
met de ui in boter
n Kruid met peper, zout en tijm
n Voeg de kippenbouillon en de
aardappelblokjes toe
n Laat goed doorkoken, mix de soep en
passeer ze door een zeef
n Bak de ander helft van het witloof
samen met de appelblokjes in boter
n Voeg de kippenblokjes toe en kruid met
peper, zout en nootmuskaat
n Laat de soep terug opkoken en breng
ze op smaak met peper en zout
n Leg het garnituur in het midden van
een soepbord en giet er de soep rondom
n Werk af met roze bessen, bieslook en
een scheutje room
Tip
n Voorgekookte cannelloni kan worden
opgevuld met het garnituur