Struisvogelfilet met zoetzure saus |
Ingrediënten
(4 pers) n 600 gr struisvogelfilet n 275 gr boter n 2 dl kalfsfond n sap van 1 sinaasappel n sap van ½ citroen n 12 sechuanpeperkorrels n 20 gr roze peperkorrels n 20 gr groene peperkorrels n zwarte peperkorrels uit de molen n 3 eetlepels suiker n 4 appel Golden Delicious |
|
Bereiding
n Bak de struisvogel mooi roze in 100
gr boter, ongeveer 3 minuten aan beide zijden
n Bestrooi ze met peper en zout
n Neem ze uit de pan, giet het vet af
en laat 1 eetlepel suiker licht karameliseren in de pan
n Blus met citroensap, laat even
opkoken en blus af met het sinaasappelsap
n Voeg de sechuanpeper toe en laat
inkoken tot een lichte siroop
n Voeg de kalfsfond aan de siroop toe en
laat opnieuw inkoken tot licht gebonden
n Zeef de saus en monteer met 50 gr
boter
n Breng op smaak met zout en voeg op
het laatst de roze en groene peperkorrels toe
n Schilde appelen, verwijder de
klokhuizen,snij het vruchtvlees in schijfjes en vervolgens in blokjes
n Bak aan in 125 gr boter
n Voeg 2 eetlepels suiker toe en laat
en laat lichtjes karameliseren
n Snij het vlees in mooie plakjes
n Schik ze op voorverwarmde borden en
nappeer de saus erover
n Verdeel de appeltjes rondom en werk
af met enkele forse draaien van de pepermolen