Frambozengratin met crème de cassis en Griekse yoghurt

 

Ingrediënten (12 pers)

n       2 eetlepels suiker

n       150 ml slagroom, geklopt

n       200 gr Griekse yoghurt

n       ¼  koffielepel vanille-extract

n       600 gr diepvriesframbrozen, ontdooid

n       4 eetlepel Crème de Cassis

n       75 gr demerara suiker

 

Bereiding

n       Klop de slagroom stijf met de suiker

n       Roer deze voorzichtig door de yoghurt samen met het vanille-extract

n       Roer de likeur door de frambozen en verdeel over 4 borden

n       Bedek de frambozen met een laagje roomyoghurt

n       Besprenkel met een dikke laag suiker

n       Zet enkele minuten onder de grill tot de suiker gekarameliseerd en goudbruin is

n       Laat enkele minuten rusten tot de suiker hard wordt

 

 

 

 

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen