Torentje van gemengde asperges met kreeft en Superanoham

 

Ingrediënten (4 pers)

n       250 gr witte asperges

n       250 gr groene asperges

n       4 kreeftjes (van 250 gr)

n       5 dl court-bouillon

n       kervel

n       1 krop eikenbladsla

n       1 krop sla

n       200 gr Superanoham

n       4 tomaten

n       1 ei

n       200 gr bladerdeeg

n       1 eetlepel maanzaadjes

n       20 gr spaghetti

n       ½ dl magere yoghurt

n       1 eetlepel mayonaise

 

Bereiding

n       Maak de asperges schoon en kook ze gaar in ruim gezouten water

n       Snijd de punten van de asperges en leg ze opzij

n       Maak een coulis van de stengels: snijd de stengels in stukjes en mix ze met de yoghurt en de mayonaise

n       Kook de baby-kreeftjes in een court-bouillon

n       Verwijder de karkassen maar bewaar de kopen en de scharen

n       Snijd het vlees in stukjes

n       Zet de oven op de laagste stand en laat 3 plakken Superanoham per persoon drogen tot ze knapperig zijn

n       Rol het bladerdeeg uit en bestrooi gul met maanzaad

n       Snijd dan kleine reepjes van het deeg en bak af in de oven

n       Frituur enkele spaghettistengels kort in hete olie

n       Boter een cilinder van 10 cm diameter in en bekleed de binnenzijde met groene en witte aspergepunten

n       Snijd de ontvelde en ontpitte tomaten in kleine blokjes

n       Snijd de rest van de sneden ham in stukjes

n       Was de sla zorgvuldig en verdeel in kleine plukjes

n       Vul de cilinder op met deze ingrediënten en met het kreeftenvlees en druk stevig aan

n       Kook het ei hard en plet het

n       Plaats de cilinder op het bord, neem de vorm weg en werk af met de kreeftenschaar, de gedroogde sneden ham, een plukje kervel en enkele gefrituurde spaghettistengels

n       Lepel de saus rondom en versier met de kreeftenkop, de maanzaadstaafjes en geplet ei

 

Tip “Koken asperges”

n       Zet de asperges op in koud water met 1 theelepel zout, een klontje boter en een takje peterselie. Als het water kookt haal de kookpot van het vuur en laat nog ze 10 minuten rusten alvorens de asperges er uit te halen

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen