Torentje van gemengde asperges met kreeft en
Superanoham |
Ingrediënten
(4 pers) n 250 gr witte asperges n 250 gr groene asperges n 4 kreeftjes (van 250 gr) n 5 dl court-bouillon n kervel n 1 krop eikenbladsla n 1 krop sla n 200 gr Superanoham n 4 tomaten n 1 ei n 200 gr bladerdeeg n 1 eetlepel maanzaadjes n 20 gr spaghetti n ½ dl magere yoghurt n 1 eetlepel mayonaise |
|
Bereiding
n Maak de asperges schoon en kook ze
gaar in ruim gezouten water
n Snijd de punten van de asperges en
leg ze opzij
n Maak een coulis van de stengels:
snijd de stengels in stukjes en mix ze met de yoghurt en de mayonaise
n Kook de baby-kreeftjes in een
court-bouillon
n Verwijder de karkassen maar bewaar
de kopen en de scharen
n Snijd het vlees in stukjes
n Zet de oven op de laagste stand en
laat 3 plakken Superanoham per persoon drogen tot ze knapperig zijn
n Rol het bladerdeeg uit en bestrooi
gul met maanzaad
n Snijd dan kleine reepjes van het
deeg en bak af in de oven
n Frituur enkele spaghettistengels
kort in hete olie
n Boter een cilinder van 10 cm
diameter in en bekleed de binnenzijde met groene en witte aspergepunten
n Snijd de ontvelde en ontpitte
tomaten in kleine blokjes
n Snijd de rest van de sneden ham in
stukjes
n Was de sla zorgvuldig en verdeel in
kleine plukjes
n Vul de cilinder op met deze
ingrediënten en met het kreeftenvlees en druk stevig aan
n Kook het ei hard en plet het
n Plaats de cilinder op het bord, neem
de vorm weg en werk af met de kreeftenschaar, de gedroogde sneden ham, een
plukje kervel en enkele gefrituurde spaghettistengels
n Lepel de saus rondom en versier met
de kreeftenkop, de maanzaadstaafjes en geplet ei
Tip “Koken asperges”
n Zet de asperges op in koud water met
1 theelepel zout, een klontje boter en een takje peterselie. Als het water
kookt haal de kookpot van het vuur en laat nog ze 10 minuten rusten alvorens de
asperges er uit te halen