Lasagne van chocolade met vanilleroomijs en rozijnen in rum

 

Ingrediënten (4 pers)

n       120 gr chocolade puur

n       120 gr witte chocolade

n       1 dl room

n       8 bolletjes vanilleroomijs

n       50 gr rozijntjes

n       2 cl rum

n       4 eetlepels frambozencoulis

n       4 eetlepels mangocoulis

n       20 gr frambozen

n       4 takjes appelmunt

 

Bereiding

n       Smelt de witte chocolade

n       Laat de rozijnen weken in de rum

n       Roer her roomijs, de room en de witte chocolade met de rozijnen om tot een gladde massa

n       Verdeel deze massa in ronde vormpjes en laat harden in de diepvries

n       Smelt de fondantchocolade en maak met een spatel 12 ringen op boterhampapier

n       Haalde roomijs uit de vormen en snijd ze in 2

n       Maak een torentje met afwisselend roomijs en chocoladeringen

n       Werk af met de frambozen en de munt

n       Dien op met de frambozencoulis en de mangocoulis

 

Wijntip

n       Krachtige zoete wijn Banuyls of Hongaarse Tokay Cream Sherry of Pineau de Charentes op een temperatuur van 12°C

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen