Torentje van rode biet met gele verse kaas

 

Ingrediënten (4 pers)

n       200 gr verse, zachte kaas

n       3 eetlepels verse room

n       4 rode bieten in plakjes van ½ cm dik

n       handvol walnoten

n       knoflookscheutjes

n       kurkuma

n       noten-rozijnenbrood

n       vinaigrette

 

 

Bereiding

n       Doe de verse kaas samen met de room, honing en kurkuma in een mengkom

n       Klop tot een egaal mengsel

n       Voeg er zoveel kurkuma bij tot het mengsel lichtgeel is

n       Maak torentjes van afwisselend een plakje biet en wat kaasmengsel

n       Eindig met een plakje rode biet

n       Werk af met een paar stukjes walnoot en wat knoflookscheutjes

n       Serveer op een bedje van sterkers

n       Geef er een vinaigrette en wat noten-rozijnenbrood bij

 

Rode biet koken

n       In de supermarkt is gebruiksklare rode biet (gekookt en vacuüm getrokken0 te koop

n       Wilt U de bieten zelf koken doe dat dan in de schil. Laat ze in het vocht afkoelen en schil ze daarna. Op die mannier houden ze hun mooie rode kleur

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen