Crèmesoep |
Ingrediënten
(4 pers) n 1 liter kippenbouillon n 40 gr boter n 40 gr bloem n 1 blaadje foelie n ½ dl room n 1 banaan n 50 gr champignons n 1 sneetje brood n 1 ui n 1 worteltje n 2 eidooiers n 50 gr kippenvlees n peterselie |
|
Bereiding
n Maak de ui en de wortel schoon en snij ze fijn
n Smelt de boter in een pan en fruit ui, wortel en foelie
n Als de ui glazig is voegt men de bloem erbij en maakt een
roux
n Voeg de kippenbouillon toe
n Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken
n Passeer de soep door de doek en breng ze weer aan de kook
n Snij de champignons in plakjes en voeg deze toe aan de
soep
n Snij het brood in kleine vierkantjes en bak er in wat
boter mooie croûtons van
n Snij het kippenvlees in brunoise en voeg dit toe
n Maak van de dooiers en de room een liaison
n Geef deze, van het vuur af, bij de soep
n Leg wat plakjes banaan in de soepkoppen
n Schenk er soep over en versier met wat gehakte peterselie
n Strooi er wat broodcroûtons over