Gebakken roodbaars/lamskroon met tijm, knoflook en asperges

 

Ingrediënten (4 pers)

n       600 gr roodbaars of lamskroon

n       200 gr witte asperges

n       200 gr groene asperges

n       2 teentjes knoflook

n       250 gr roomboter

n       2 dl droge witte wijn

n       1 dl gevogeltefond

n       ˝ dl room

n       4 takjes tijm

 

Bereiding

n       Bak de roodbaars of lamskroon in de oven gedurende 20 minuten in de gevogeltefond waarin tijm en wat knoflook hebben getrokken

n       Laat de witte wijn met de rest van de knoflook inkoken

n       Voeg room toe en klop op met boter

n       Reinig de asperges en kook ze

n       Versnijd en leg alles op een voorverwarmd bord

 

Tip “Koken asperges”

n       Zet de asperges op in koud water met 1 theelepel zout, een klontje boter en een takje peterselie. Als het water kookt haal de kookpot van het vuur en laat nog ze 10 minuten rusten alvorens de asperges er uit te halen

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen