Provençaalse
spinazietaartjes |
Ingrediënten
(4 pers) n 400 gr bladspinazie (diepvries) n 2 uien n 8 teentjes knoflook n 2 gele paprika’s n 2 rode paprika’s n 400 gr (rolletje) zachte
geitenkaas n 8 plakjes ontbijtspek n 3 eetlepels olijfolie n 3 eetlepels verse Provençaalse
kruiden (of 1½ eetlepel diepvries of gedroogde) n 450 gr voorgekookte
aardappelschijfjes n 4 kookringen (diameter 10cm,
hoogte 5 à5cm) n peper en zout |
|
Bereiding
n Ontdooi de spinazie en laat
uitlekken, druk het overtollige vocht eruit
n Pel de uien en snij deze in ringen
n Pel en snipper de teentjes knoflook
n Snij de paprika’s, zonder zaadjes, in
reepjes
n Verdeel de geitenkaas in dunne
plakken
n Bak het ontbijtspek in een hete
droge koekenpan zachtjes uit
n Schep het spek uit de pan
n Houd 4 plakken apart en verkruimel
de rest van het spek
n Verhit 1 eetlepel olijfolie en bak
hierin de ui, de helft van de knoflook en alle paprikareepjes zachtjes
gedurende 10 minuten
n Voeg peper, zout en 1 eetlepel
Provençaalse kruiden toe
n Zet 4 kookringen op 4 ovenvaste
borden
n Vul deze ringen achtereenvolgens met
de aardappelschijfjes, het verkruimelde ontbijtspek, 1/3 van de geitenkaas, het
paprikamengsel en de rest van de kruiden
n Druk de laagjes met de achterkant
van een lepel aan
n Zet de taartjes 15 minuten in een op
180°C voorverwarmde oven
n Verwijder de ringen
n Serveer de taartjes met een plak
gebakken ontbijtspek erop
n Lekker met een groene salade
Tip
n Een vegetarische variant van deze
taartjes – vervang het spek door een handvol pijnboompitten
n De kookringen kunnen vervangen
worden door eenpersoons ovenschaaltje
Wijntip
n Droge Riesling Rijn of Moezel
n Milde Pinot Blanc uit de Elzas