Thaise komkommersoep met pittige balletjes |
Een licht kruidige
exotische soep die verrassend eenvoudig te bereiden is
Ingrediënten
(4 pers) n ± 300 gr bereid gehakt
(kalf:varken) n ¾
komkommer n 1 eetlepel sojasaus n 100 gr peultjes (diepvries) n 1 plantje verse koriander n 4 teentjes knoflook n 3 lente-uitjes n 100 gr sojascheuten (vers of
diepvries) n ½
blokje vleesbouillon n zwarte peper en zout |
|
Bereiding
n Meng het gehakt met de geperste look
en fijngesnipperde korianderblaadjes
n Kruid met zwarte peper en zout
n Rol er kleine balletjes van
n Snij de ongeschilde komkommer in
staafjes van 2 cm lang en ½ cm dik
n Snij de peultjes in stukken
n Snipper de lente-uitjes fijn
n Breng 1 liter water aan de kook en
leg er de balletjes in
n Laat 4 minuten gaar worden, zonder
te koken
n Breng 1 liter water met ½ vleesbouillonblokje
aan de kook
n Voeg de komkommer en de sojasaus toe
en laat 4 minuten koken
n Voeg de peultjes toe en laat 2
minuten koken
n Voeg de sojascheuten toe, laat 2
minuten koken
n Doe er tenslotte de uitgelekte
balletjes bij
n Versier met de lente-uitjes en dien
op