Thaise komkommersoep met pittige balletjes

 

Een licht kruidige exotische soep die verrassend eenvoudig te bereiden is

 

Ingrediėnten (4 pers)

n       ± 300 gr bereid gehakt (kalf:varken)

n       ¾  komkommer

n       1 eetlepel sojasaus

n       100 gr peultjes (diepvries)

n       1 plantje verse koriander

n       4 teentjes knoflook

n       3 lente-uitjes

n       100 gr sojascheuten (vers of diepvries)

n       ½  blokje vleesbouillon

n       zwarte peper en zout

 

Bereiding

n       Meng het gehakt met de geperste look en fijngesnipperde korianderblaadjes

n       Kruid met zwarte peper en zout

n       Rol er kleine balletjes van

n       Snij de ongeschilde komkommer in staafjes van 2 cm lang en ½ cm dik

n       Snij de peultjes in stukken

n       Snipper de lente-uitjes fijn

n       Breng 1 liter water aan de kook en leg er de balletjes in

n       Laat 4 minuten gaar worden, zonder te koken

n       Breng 1 liter water met ½ vleesbouillonblokje aan de kook

n       Voeg de komkommer en de sojasaus toe en laat 4 minuten koken

n       Voeg de peultjes toe en laat 2 minuten koken

n       Voeg de sojascheuten toe, laat 2 minuten koken

n       Doe er tenslotte de uitgelekte balletjes bij

n       Versier met de lente-uitjes en dien op

 

Culinaire Kookclub Houthalen