Hertenbiefstuk
met bospaddestoelen en aspergepunten |
Ingrediënten
(4 pers) n 2 hertenbiefstukjes n 100 gr groene aspergetips n 1 rode ui n 2 cm gemberwortel n 1 rode peper n 250 gr bospaddestoelenmix n 3 eetlepels olijfolie n ½ eetlepel suiker n 400 ml wildfond n 2 à 3 eetlepels sojasaus n 4 gepofte aardappelen n 125 gr crème fraîche |
|
Bereiding
n Snij de biefstuk dwars op de draad
in plakjes en laat deze ±10 minuten op kamertemperatuur komen
n Halveer de asperges en bewaar de
toppen
n Pel de ui en snij deze in dunne plakjes
n Maak de knoflook, gember en peper
schoon en hak deze fijn
n Verhit een wok tot deze gloeiend
heet is
n Laat de olijfolie over de panbodem
uitvloeien
n Roerbak de knoflook, gember en peper
kort tot deze gaat geuren
n Voeg het vlees toe en bak het al omscheppend
in ±2 minuten rondom bruin
n Leg het vlees op een warm bord en
hou warm onder aluminiumfolie
n Roerbak de bospaddestoelen en ui in
het bakvet 2 minuten
n Voeg de aspergepunten, suiker, fond
en sojasaus toe
n Verwarm het geheel gedurende 3
minuten op middelmatig vuur
n Laat het mengsel voor de helft
inkoken
n Vlees erdoor mengen en nog 2 minuten
mee warmen
n Serveer het gerecht met de gepofte
aardappel en de crème fraîche
Tip
n Asperges kunnen vervangen worden
door sugarsnaps en maak een lekkere puree met spekjes en een rode wijnsaus