Hertenbiefstuk met bospaddestoelen en aspergepunten

 

Ingrediënten (4 pers)

n       2 hertenbiefstukjes

n       100 gr groene aspergetips

n       1 rode ui

n       2 cm gemberwortel

n       1 rode peper

n       250 gr bospaddestoelenmix

n       3 eetlepels olijfolie

n       ½ eetlepel suiker

n       400 ml wildfond

n       2 à 3 eetlepels sojasaus

n       4 gepofte aardappelen

n       125 gr crème fraîche

 

Bereiding

n       Snij de biefstuk dwars op de draad in plakjes en laat deze ±10 minuten op kamertemperatuur komen

n       Halveer de asperges en bewaar de toppen

n       Pel de ui en snij deze in dunne plakjes

n       Maak de knoflook, gember en peper schoon en hak deze fijn

n       Verhit een wok tot deze gloeiend heet is

n       Laat de olijfolie over de panbodem uitvloeien

n       Roerbak de knoflook, gember en peper kort tot deze gaat geuren

n       Voeg het vlees toe en bak het al omscheppend in ±2 minuten rondom bruin

n       Leg het vlees op een warm bord en hou warm onder aluminiumfolie

n       Roerbak de bospaddestoelen en ui in het bakvet 2 minuten

n       Voeg de aspergepunten, suiker, fond en sojasaus toe

n       Verwarm het geheel gedurende 3 minuten op middelmatig vuur

n       Laat het mengsel voor de helft inkoken

n       Vlees erdoor mengen en nog 2 minuten mee warmen

n       Serveer het gerecht met de gepofte aardappel en de crème fraîche

 

Tip

n       Asperges kunnen vervangen worden door sugarsnaps en maak een lekkere puree met spekjes en een rode wijnsaus

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen