Warme peer gevuld met chocolade in deegjasje

 

Ingrediënten (4 pers)

n       4 kleine peren (Doyenné du Comice)

n       150 gr pure chocolade

n       5 vellen bladerdeeg (12 x 12 cm)

n       5 dl vanille-ijs

n       250 gr griessuiker

n       1 liter water

n       1 vanillestok

n       2 eigelen

n       4 muntblaadjes

 

Bereiding

n       Schil de peren maar laat de steeltjes eraan

n       Boor de klokhuizen uit met een speciale uitsteker

n       Kook het water, de suiker en het vanillestokje in een grote kookpot

n       Pocheer de peren gedurende 5 à 10 minuten en laat ze afkoelen in de siroop

n       Laat uitlekken op een rooster

n       Smelt de chocolade in een warmwaterbad of in de magnetron

n       Draai de peren om en zet ze rechtop in een kopje of glas en vul ze met de chocolade

n       Zet de peren zo in de koelkast

n       Neem een vel bladerdeeg en steek 4 rondjes van 6 cm diameter uit

n       Leg de rondjes op de onderkant van de peer en druk aan

n       Neem 4 vellen bladerdeeg en steek er rondjes uit van 12 cm diameter

n       Maak een gaatje in het midden van de cirkels

n       Leg de rondjes bladerdeeg over de peer met het steeltje door het gaatje

n       Bestrijk de randen met eigeel en kleef het deeg zorgvuldig dicht

n       Zet de peren afgedekt enkele uren in de koelkast

n       Bestrijk de peren helemaal met eigeel

n       Bak ze in een voorverwarmde oven op 220°C gedurende 20 minuten tot het deeg goudbruin is

n       Serveer de ingepakte peren warm op een schijfje vanille-ijs en versier de steeltje met een muntblaadje

 

 

 

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen