Schorsenerensoep met tuinkers

 

Ingrediėnten (6 pers)

n       6 plakjes Jambon d'Ardenne (ca. 100 g)

n       1 ui

n       2 eetlepels olijfolie

n       1 dl medium dry sherry

n       2 potjes schorseneren (ą netto 530 g)

n       2 potten gevogeltefond (ą 380 ml)

n       250 ml slagroom

n       zout, versgemalen peper en nootmuskaat

n       2 sneetjes wit casinobrood

n       1 bakje tuinkers

n       staafmixer of keukenmachine

 

Bereiding

n       In droge koekenpan plakjes ham knapperig bruin bakken

n       Op keukenpapier laten uitlekken

n       Ui pellen en snipperen

n       In soeppan olijfolie verhitten en ui zachtjes fruiten

n       Sherry erbij schenken en op matig hoog vuur in ±5 minuten laten verdampen

n       Schorseneren afgieten en door ui scheppen

n       Gevogeltefond toevoegen

n       Aan de kook brengen en ±10 minuten zachtjes verwarmen

n       Met staafmixer (of in keukenmachine) geheel pureren tot glad gebonden soep

n       Eventueel verdunnen met wat water

n       Soep eventueel opnieuw verwarmen

n       Slagroom erdoor roeren en soep op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat

n       Soep nog even goed doorwarmen

n       Intussen sneetjes brood roosteren en diagonaal doorsnijden

n       Tuinkers van bedje knippen

n       Schorsenerensoep in zes warme diepe borden scheppen

n       In midden toefje tuinkers leggen

n       Plakjes ham elk in 3 stukken breken en stukken schuin tegen en op tuinkers in soep leggen

n       Geroosterde brood apart erbij geven

 

Kooktip

n       U kunt de gevogeltefond ook vervangen door 3/4 liter kippenbouillon van tabletten

 

Wijntip

n       Ronde, fruitige, soms wat kruidige witte wijn

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen