Schorsenerensoep met tuinkers |
Ingrediėnten
(6 pers) n 6 plakjes
Jambon d'Ardenne (ca. 100 g) n 1 ui n 2 eetlepels olijfolie n 1 dl medium dry sherry n 2 potjes schorseneren (ą netto
530 g) n 2 potten gevogeltefond (ą 380
ml) n 250 ml slagroom n zout, versgemalen peper en
nootmuskaat n 2 sneetjes wit casinobrood n 1 bakje tuinkers n staafmixer of keukenmachine |
|
Bereiding
n In droge koekenpan plakjes ham
knapperig bruin bakken
n Op keukenpapier laten
uitlekken
n Ui pellen en snipperen
n In soeppan olijfolie verhitten
en ui zachtjes fruiten
n Sherry erbij schenken en op
matig hoog vuur in ±5 minuten laten verdampen
n Schorseneren afgieten en door
ui scheppen
n Gevogeltefond toevoegen
n Aan de kook brengen en ±10
minuten zachtjes verwarmen
n Met staafmixer (of in
keukenmachine) geheel pureren tot glad gebonden soep
n Eventueel verdunnen met wat
water
n Soep eventueel opnieuw
verwarmen
n Slagroom erdoor roeren en soep
op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat
n Soep nog even goed doorwarmen
n Intussen sneetjes brood
roosteren en diagonaal doorsnijden
n Tuinkers van bedje knippen
n Schorsenerensoep in zes warme
diepe borden scheppen
n In midden toefje tuinkers
leggen
n Plakjes ham elk in 3 stukken breken
en stukken schuin tegen en op tuinkers in soep leggen
n Geroosterde brood apart erbij
geven
Kooktip
n U kunt de gevogeltefond ook
vervangen door 3/4 liter kippenbouillon van tabletten
Wijntip
n Ronde, fruitige, soms wat kruidige
witte wijn