Hazenrugfilet
met gepofte knoflook en sinaasappel-wijnsaus |
Ingrediënten
(4 pers) n 500 ml rode wijn n
250 ml (vers) sinaasappelsap n
½ pot wildfond (à 380 ml) n
13 teentjes knoflook (ongepeld) n
½ theelepel gedroogde tijm n
3 eetlepels olijfolie n
1 eetlepel grof zeezout n
4 hazenrugfilets n
2 eetlepels boter n
ovenschaal n
4 cocktailprikkers n aluminiumfolie |
|
Bereiding
n Oven voorverwarmen op 175°C
n In pan wijn met
sinaasappelsap, fond, 1 teentje knoflook (gepeld) en tijm aan de kook brengen
n Saus in 30 minuten op matig
vuur tot ⅓ laten inkoken
n Intussen in ovenschaal
ongepelde knoflook mengen met 2 eetlepels olie en zeezout
n Knoflook 30 minuten in oven
poffen
n Vlees op kamertemperatuur
laten komen
n Knoflook en tijm uit saus
nemen
n Hazenrugfilets bestrooien met
peper, dunne punten terugvouwen en vaststeken met cocktailprikkers
n In pan boter met rest van olie
verhitten en vlees op hoog vuur in 2 minuten bruinbakken
n Vlees op folie leggen en
bestrooien met zout
n Folie dichtvouwen en vlees nog
5 minuten in oven tot rosé laten doorgaren
n Saus door bakvet roeren en op
smaak brengen met zout en peper
n Vleesfilets uit folie nemen en
schuin in plakken snijden
n Vlees op vier warme borden
leggen
n Gepofte knoflook ernaast
leggen, saus over vlees scheppen of apart erbij serveren
n Lekker met aardappelpuree en
haricots verts
Wijntip
n Volle, ronde vaak wat kruidige rode
wijn