Carpaccio
Florentina |
Ingrediënten voor de vinaigrette
n 12 cl goede olijfolie
n sap van 1 citroen
n 1 eetlepel sojasaus
n 1 teentje geperste knoflook
Ingrediënten voor de carpaccio
n 250 gr jonge spinazie
n 100 gr Parmezaanse kaas
n 400 gr in flinterdunne plakjes
gesneden rundsfilet
n 200 gr in schijfjes gesneden
champignons
n 4 eetlepels uitgelekte kappertjes
(eventueel)
n 16 sprietjes bieslook
n 16 blaadjes basilicum
Bereiding
n Klop de vinaigrette van de eerste 4
ingrediënten
n Was de spinazie, leg een vijfde
hiervan 6 à 7 sec in kokend water
n Verfris onmiddellijk onder koud
water en laat drogen tussen keukenpapier
n Herhaal dit met de rest van de
spinazie
n Snij de kaas in schilfertjes
n Schik het vlees en de spinazie op
een groot bord en giet er de vinaigrette over
n Strooi hierover de kaas, de
champignons, de kappertjes en de bieslook
n Dek af met folie en laat 20 min
koelen in de ijskast
n Versier het bord met de
basilicumblaadjes
Wijntip
n Glaasje licht gekoelde Pinot Noir