Carpaccio Florentina

 

Ingrediënten voor de vinaigrette

n       12 cl goede olijfolie

n       sap van 1 citroen

n       1 eetlepel sojasaus

n       1 teentje geperste knoflook

 

Ingrediënten voor de carpaccio

n       250 gr jonge spinazie

n       100 gr Parmezaanse kaas

n       400 gr in flinterdunne plakjes gesneden rundsfilet

n       200 gr in schijfjes gesneden champignons

n       4 eetlepels uitgelekte kappertjes (eventueel)

n       16 sprietjes bieslook

n       16 blaadjes basilicum

 

Bereiding

n       Klop de vinaigrette van de eerste 4 ingrediënten

n       Was de spinazie, leg een vijfde hiervan 6 à 7 sec in kokend water

n       Verfris onmiddellijk onder koud water en laat drogen tussen keukenpapier

n       Herhaal dit met de rest van de spinazie

n       Snij de kaas in schilfertjes

n       Schik het vlees en de spinazie op een groot bord en giet er de vinaigrette over

n       Strooi hierover de kaas, de champignons, de kappertjes en de bieslook

n       Dek af met folie en laat 20 min koelen in de ijskast

n       Versier het bord met de basilicumblaadjes

 

Wijntip

n       Glaasje licht gekoelde Pinot Noir

 

Culinaire Kookclub Houthalen