Uiensoep met Roquefort

 

Ingrediėnten (4 pers)

n       2 ą 3 uien (125 gr)

n       1 teentje knoflook

n       1 eetlepel zonnebloemolie

n       ¼ liter kippenbouillon

n       2 eetlepels droge witte wijn

n       1 ą 1½ eetlepel citroensap

n       2 snuifjes tijm

n       zout

n       cayennepeper

n       30 gr roquefortkaas

 

Bereiding

n       Pel de ui en snij in ringen

n       Pel en hak de knoflook

n       Verhit de olie in een kookpan en roerbak uien en knoflook

n       Voeg de kippenbouillon en de witte wijn toe

n       Laat onder een deksel 15 minuten verder stoven

n       Neem 2 eetlepels uienringen uit de soep en leg ze apart

n       Pureer de rest van de soep en breng op smaak met citroensap, tijm en cayennepeper (geen zout, want roquefort geeft zelf al een zoute smaak!)

n       Voeg de uienringen toe en laat de soep nog een keer doorkoken

n       Verdeel over borden en bestrooi met verbrokkelde roquefortkaas

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen