Paprika-tomatensalade |
Ingrediënten (4 pers) n 750 gr mix van rode, groene en gele paprika's n 2 uien n 6 eetlepels argan (rode olie) n 3 eetlepels azijn n 500 g stevige, rijpe tomaten n zout en versgemalen zwarte peper n 2 theelepels fijngehakte koriander n komijn |
|
Bereiding
n
Was de
paprika's, droog ze goed af en leg ze op een bakplaat of op het ovenrooster
dicht onder de hete grill
n
Laat ze
onder regelmatig omkeren zo lang grillen, tot het velletje donker wordt en
openspringt
n
Laat in
plastic zak gedurende 10 minuten afkoelen
n
Schil de
uien en hak ze fijn en roer ze door de arganolie
n
Trek het
velletje van de paprika's
n
Halveer
ze, haal steelaanzetten, zaadlijsten en pitjes weg en snijd de helften in
blokjes
n
Kerf de
tomaten met een scherp mesje kruiselings in aan de onderkant
n
Leg ze
30 seconden in kokend water en meteen daarna in ijskoud water
n
De
tomaten moeten de schrik van hun leven krijgen. Daarna laten ze zich
gemakkelijk ontvellen
n
Haal
daarna de steelaanzet weg en snijd het vruchtvlees in blokjes
n
Roer de
pitjes en het uitgelekte sap door de arganolie
n
Maak een
dressing van de olie met de uien, de azijn en komijn
n
Schep
paprika en tomaten met zout en peper door elkaar en giet de oliedressing erover
n
Laat de
salade ½ uur in de koelkast rusten en
strooi er voor het serveren het koriander over