Paprika-tomatensalade

 

Ingrediënten (4 pers)

n       750 gr mix van rode, groene en gele paprika's

n       2 uien

n       6 eetlepels argan (rode olie)

n       3 eetlepels azijn

n       500 g stevige, rijpe tomaten

n       zout en versgemalen zwarte peper

n       2 theelepels fijngehakte koriander

n       komijn

 

 

Bereiding

n       Was de paprika's, droog ze goed af en leg ze op een bakplaat of op het ovenrooster dicht onder de hete grill

n       Laat ze onder regelmatig omkeren zo lang grillen, tot het velletje donker wordt en openspringt

n       Laat in plastic zak gedurende 10 minuten afkoelen

n       Schil de uien en hak ze fijn en roer ze door de arganolie

n       Trek het velletje van de paprika's

n       Halveer ze, haal steelaanzetten, zaadlijsten en pitjes weg en snijd de helften in blokjes

n       Kerf de tomaten met een scherp mesje kruiselings in aan de onderkant

n       Leg ze 30 seconden in kokend water en meteen daarna in ijskoud water

n       De tomaten moeten de schrik van hun leven krijgen. Daarna laten ze zich gemakkelijk ontvellen

n       Haal daarna de steelaanzet weg en snijd het vruchtvlees in blokjes

n       Roer de pitjes en het uitgelekte sap door de arganolie

n       Maak een dressing van de olie met de uien, de azijn en komijn

n       Schep paprika en tomaten met zout en peper door elkaar en giet de oliedressing erover

n       Laat de salade ½  uur in de koelkast rusten en strooi er voor het serveren het koriander over

 

Culinaire Kookclub Houthalen