Harira (Marokkaanse soep) |
Ingrediėnten
(4 pers) n 1 liter water n 250 gr vlees n 50 gr linzen n 50 gr kikkererwten (geweekte, in
pot) n 3 tomaten n 1 ui n ½
bussel selder n 10 gr vermicelli n 10 gr bloem n peterselie n saffraan, kurkuma, peper en zout n 1 blik gepelde tomaten (½ liter) |
|
Bereiding
n Snij het vlees in kleine stukken
n Snipper de uien fijn
n Snij de tomaten fijn
n Pel de geweekte kikkererwten
n Snij de selder fijn
n Doe vervolgens in een kookpan het
vlees, de uien, de tomaten, de kikkererwten, de linzen, de gepelde tomaten en
het water, de andere kruiden en peper en zout
n Laat het geheel ±1 uur koken
n Voeg vervolgens de vermicelli toe
n Los de bloem op in wat water en voeg
bij de soep om het geheel te binden