Harira (Marokkaanse soep)

 

Ingrediėnten (4 pers)

n       1 liter water

n       250 gr vlees

n       50 gr linzen

n       50 gr kikkererwten (geweekte, in pot)

n       3 tomaten

n       1 ui

n       ½  bussel selder

n       10 gr vermicelli

n       10 gr bloem

n       peterselie

n       saffraan, kurkuma, peper en zout

n       1 blik gepelde tomaten (½ liter)

 

Bereiding

n       Snij het vlees in kleine stukken

n       Snipper de uien fijn

n       Snij de tomaten fijn

n       Pel de geweekte kikkererwten

n       Snij de selder fijn

n       Doe vervolgens in een kookpan het vlees, de uien, de tomaten, de kikkererwten, de linzen, de gepelde tomaten en het water, de andere kruiden en peper en zout

n       Laat het geheel ±1 uur koken

n       Voeg vervolgens de vermicelli toe

n       Los de bloem op in wat water en voeg bij de soep om het geheel te binden

 

Culinaire Kookclub Houthalen