Tagine Kip met amandelen en pruimen |
Ingrediėnten
(4 pers) n 1 grote kip n
75 g boter of margarine n 1 ui, fijngesneden n 1 envelopje saffraanpoeder n 1 kaneelstokje of gemalen
kaneel n 250 gr gedroogde, ontpitte
pruimen n 100 gr blanke amandelen n 1 eetlepel sesamzaadjes n koriander n zout en versgemalen peper |
|
Bereiding
n
Pel de ui en snipper de ui fijn
n
Breek het kaneelstokje doormidden
n
Verwijder de pitten uit de pruimen
n
Verdeel de kip in gelijke stukken
n
Verhit de boter in de braadpan en bak de stukken kip
rondom bruin
n
Voeg de gesnipperde ui, de saffraandraadjes, het
kaneelstokje en wat zout en versgemalen peper toe en bak dit ± 3 minuten
zachtjes mee
n
Schenk er 5 tot 6 dl water bij en laat de kip met het
deksel op de pan in 50 minuten gaar worden
n
Neem de kip uit de pan
n
Kook de pruimen in water met suiker
n
Breng de pruimen in het achtergebleven braadvocht aan de
kook en laat ze ± 15 minuten zachtjes sudderen
n
Doe de kip weer terug in de pan en warm alles goed door
n
Breng het gerecht op smaak met zout en versgemalen peper
n
Rooster eerst de amandelen en daarna het sesamzaad
lichtbruin in een hete droge koekenpan
n
Bestrooi het gerecht met geroosterde amandelen en
sesamzaad
n
Lekker met couscous