Tagine Kip met amandelen en pruimen

 

Ingrediėnten (4 pers)

n       1 grote kip

n       75 g boter of margarine

n       1 ui, fijngesneden

n       1 envelopje saffraanpoeder

n       1 kaneelstokje of gemalen kaneel

n       250 gr gedroogde, ontpitte pruimen

n       100 gr blanke amandelen

n       1 eetlepel sesamzaadjes

n       koriander

n       zout en versgemalen peper

 

 

Bereiding

n       Pel de ui en snipper de ui fijn

n       Breek het kaneelstokje doormidden

n       Verwijder de pitten uit de pruimen

n       Verdeel de kip in gelijke stukken

n       Verhit de boter in de braadpan en bak de stukken kip rondom bruin

n       Voeg de gesnipperde ui, de saffraandraadjes, het kaneelstokje en wat zout en versgemalen peper toe en bak dit ± 3 minuten zachtjes mee

n       Schenk er 5 tot 6 dl water bij en laat de kip met het deksel op de pan in 50 minuten gaar worden

n       Neem de kip uit de pan

n       Kook de pruimen in water met suiker

n       Breng de pruimen in het achtergebleven braadvocht aan de kook en laat ze ± 15 minuten zachtjes sudderen

n       Doe de kip weer terug in de pan en warm alles goed door

n       Breng het gerecht op smaak met zout en versgemalen peper

n       Rooster eerst de amandelen en daarna het sesamzaad lichtbruin in een hete droge koekenpan

n       Bestrooi het gerecht met geroosterde amandelen en sesamzaad

n       Lekker met couscous

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen