Marokkaans brood |
Ingrediënten
(4 pers) n 500 gr bloem n 30 gr boter n ½
liter water n ½
liter melk n 20 gr gist n snuifje zout |
|
Bereiding
n Doe de bloem in een kom
n Maak er een kuiltje in en doe hierin
de gist, boter en zout
n Meng het water en de melk en maak
het mengsel warm
n Giet lamgzaam aan de warme vloeistof
in de kom en meng met de bloem met ingrediënten
n Doe zo verder tot U een goed gemengd
droog deeg bekomt
n Haal het deeg uit de kom en kneed
het gedurende 5 minuten op het werkvlak
n Verdeel het in stukken en maak er
bollen van
n Laat ze op een beboterde bakplaat afgedekt
gedurende 5 minuten rusten
n Neem de doek eraf en duw de bollen
plat
n Laat ze rijzen op een tochtvrije
plaats en dek ze af met 2 doeken
n Bak het brood in een op 180ºC
voorverwarmde oven
Amandelkoekjes |
Ingrediënten
(4 pers) n 300 gr bloem n 200 gr boter n 100 gr suiker n 1 ei n 100 gr amandelen, fijngemalen n confituur naar keuze |
|
Bereiding
n Meng de ingrediënten onder elkaar
tot een homogeen deeg
n Klop het ei los
n Rol van het deeg bolletjes en druk
de bolletjes aan de bovenkant met de duim in
n Rol de bolletjes in het losgeklopt
ei en daarna in de amandelen
n Breng wat confituur in de gaatjes
bovenaan
n Leg de bolletjes op een met
aluminiumfolie bedekte ovenplaat
n Laat gedurende 15 à 20 minuten
bakken in een op 175ºC voorverwarmde oven
Muntthee |
Ingrediënten
(4 pers) n ± 2 eetlepels groene thee n 15 gr verse muntblaadjes n suiker n ¾ liter kokend water n oranjebloesemwater of
rozenwater |
|
Bereiding
n
Doe de thee in de theepot
n
Schenk er de helft van het kokende water op
n
Voeg de muntblaadjes toe en de rest van het kokende water
n
Voeg flink veel suiker toe
n
Laat ± 5 minuten trekken
n
Serveren: schenk de thee via een zeefje in de glaasjes
n
Zoals het hoort: voor de thee te serveren en te drinken
besprenkelt u uw handen met oranjebloesemwater of rozenwater