Marokkaans brood

 

Ingrediënten (4 pers)

n       500 gr bloem

n       30 gr boter

n       ½  liter water

n       ½  liter melk

n       20 gr gist

n       snuifje zout

 

 

Bereiding

n       Doe de bloem in een kom

n       Maak er een kuiltje in en doe hierin de gist, boter en zout

n       Meng het water en de melk en maak het mengsel warm

n       Giet lamgzaam aan de warme vloeistof in de kom en meng met de bloem met ingrediënten

n       Doe zo verder tot U een goed gemengd droog deeg bekomt

n       Haal het deeg uit de kom en kneed het gedurende 5 minuten op het werkvlak

n       Verdeel het in stukken en maak er bollen van

n       Laat ze op een beboterde bakplaat afgedekt gedurende 5 minuten rusten

n       Neem de doek eraf en duw de bollen plat

n       Laat ze rijzen op een tochtvrije plaats en dek ze af met 2 doeken

n       Bak het brood in een op 180ºC voorverwarmde oven

 

 

 


 


Amandelkoekjes

 

Ingrediënten (4 pers)

n       300 gr bloem

n       200 gr boter

n       100 gr suiker

n       1 ei

n       100 gr amandelen, fijngemalen

n       confituur naar keuze

 

 

Bereiding

n       Meng de ingrediënten onder elkaar tot een homogeen deeg

n       Klop het ei los

n       Rol van het deeg bolletjes en druk de bolletjes aan de bovenkant met de duim in

n       Rol de bolletjes in het losgeklopt ei en daarna in de amandelen

n       Breng wat confituur in de gaatjes bovenaan

n       Leg de bolletjes op een met aluminiumfolie bedekte ovenplaat

n       Laat gedurende 15 à 20 minuten bakken in een op 175ºC voorverwarmde oven

 

 

 


Muntthee

 

Ingrediënten (4 pers)

n       ± 2 eetlepels groene thee

n       15 gr verse muntblaadjes

n       suiker

n       ¾  liter kokend water

n       oranjebloesemwater of rozenwater

 

 

Bereiding

n       Doe de thee in de theepot

n       Schenk er de helft van het kokende water op

n       Voeg de muntblaadjes toe en de rest van het kokende water

n       Voeg flink veel suiker toe

n       Laat ± 5 minuten trekken

n       Serveren: schenk de thee via een zeefje in de glaasjes

n       Zoals het hoort: voor de thee te serveren en te drinken besprenkelt u uw handen met oranjebloesemwater of rozenwater

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen