Kabeljauw in papriksaus

 

 

Ingrediėnten (4 pers)

n       500 gr kabeljauwfilet

n       50 gr kleine, in plakjes gesneden champignons

n       1 kleine rode paprika, van zaad ontdaan en in ringen gesneden

n       1 fijngehakte sjalot

n       2 dessertlepels scherpe paprikapoeder

n       1 knoflookteen uit de knijper

n       225 gr verse pasta

n       2 eetlepels zure room of yoghurt

n       citroensap

n       1 plak ui

n       1 laurierblad

n       2 eetlepels boter

n       6 peperkorrels

n       30 gr bloem

n       ¼ l melk

n       1 eetlepel verse, fijngehakte peterselie

n       1 dessertlepel verse, fijngehakte tijm

n       1 dessertlepel tomatenpuree

n       zout en peper uit de molen

 

 

Bereiding

n       Snij de vis in stukjes van 2 cm

n       Leg ze in een vuurvaste schaal met het citroensap, laurierblad, ui, peperkorrels en zoveel water dat de vis net onderstaat

n       Dek de schaal af en pocheer de vis in ongeveer 10 min in een op 180°C voorverwarmde oven

n       Smelt de boter en roer de champignons, paprika, sjalot, paprikapoeder en knoflook erdoor

n       Stoof op laag vuur tot de paprika zacht is

n       Roer de bloem door de champignons en paprika.

n       Voeg geleidelijk, al roerend de melk tot en roer tot de saus dik is

n       Haal de vis uit de schaal en zeef het kookvocht

n       Giet een beetje van het kookvocht bij de saus maar maak deze niet te dun

n       Voeg peterselie, tijm en tomatenpuree toe en laat 2 ą 3 min zachtjes koken

n       Proef of nog kruiden moeten worden toegevoegd

n       Leg de hete, gekookte pasta op de borden en verdeel de vis hierover

n       Giet de saus erover en schep daarop een lepel zure room of yoghurt

n       Serveer onmiddellijk

 

 

Wijntip

n       Wijn van het huis

 

Culinaire Kookclub Houthalen