Kabeljauw in papriksaus |
Ingrediėnten
(4 pers)
n 500 gr kabeljauwfilet
n 50 gr kleine, in plakjes gesneden
champignons
n 1 kleine rode paprika, van zaad
ontdaan en in ringen gesneden
n 1 fijngehakte sjalot
n 2 dessertlepels scherpe
paprikapoeder
n 1 knoflookteen uit de knijper
n 225 gr verse pasta
n 2 eetlepels zure room of yoghurt
n citroensap
n 1 plak ui
n 1 laurierblad
n 2 eetlepels boter
n 6 peperkorrels
n 30 gr bloem
n ¼ l melk
n 1 eetlepel verse, fijngehakte
peterselie
n 1 dessertlepel verse, fijngehakte
tijm
n 1 dessertlepel tomatenpuree
n zout en peper uit de molen
Bereiding
n Snij de vis in stukjes van 2 cm
n Leg ze in een vuurvaste schaal met
het citroensap, laurierblad, ui, peperkorrels en zoveel water dat de vis net
onderstaat
n Dek de schaal af en pocheer de vis
in ongeveer 10 min in een op 180°C voorverwarmde oven
n Smelt de boter en roer de
champignons, paprika, sjalot, paprikapoeder en knoflook erdoor
n Stoof op laag vuur tot de paprika
zacht is
n Roer de bloem door de champignons en
paprika.
n Voeg geleidelijk, al roerend de melk
tot en roer tot de saus dik is
n Haal de vis uit de schaal en zeef
het kookvocht
n Giet een beetje van het kookvocht
bij de saus maar maak deze niet te dun
n Voeg peterselie, tijm en
tomatenpuree toe en laat 2 ą 3 min zachtjes koken
n Proef of nog kruiden moeten worden
toegevoegd
n Leg de hete, gekookte pasta op de
borden en verdeel de vis hierover
n Giet de saus erover en schep daarop
een lepel zure room of yoghurt
n Serveer onmiddellijk
Wijntip
n Wijn van het huis