Kalfsmedaillons met champagneroomsaus |
Ingrediėnten
(4 pers)
n 4 kalfsmedaillons (2 cm dik)
n 4 sneden (fijn gesneden) gerookt
spek
n
4 dl champagne
n
250 gr
champignons de Paris
n
2 dl room
n 1 citroen
n ±70 gr boter
n tijm
n peper en zout
n tandenstokers
Bereiding
n De kalfsmedaillons 3 ą 4 uur
marineren in de champagne
n Uitnemen, afdrogen en omwikkelen met
spek
n De medaillons braden in boter en
kruiden
n Het vlees uit de pan nemen en warm
houden op een schotel
n De braadslee deglaceren met de
marinade
n Room toevoegen en de saus laten
inkoken
n De medaillons overgieten met de saus
n De champignons wassen en stoven in
boter
n Een weinig citroensap toevoegen
n De champignons rond het vlees
schikken en serveren
Wijntip
n
n