Kalfsmedaillons met champagneroomsaus

 

 

Ingrediėnten (4 pers)

n       4 kalfsmedaillons (2 cm dik)

n       4 sneden (fijn gesneden) gerookt spek

n       4 dl champagne

n       250 gr champignons de Paris

n       2 dl room

n       1 citroen

n       ±70 gr boter

n       tijm

n       peper en zout

n       tandenstokers

 

Bereiding

n       De kalfsmedaillons 3 ą 4 uur marineren in de champagne

n       Uitnemen, afdrogen en omwikkelen met spek

n       De medaillons braden in boter en kruiden

n       Het vlees uit de pan nemen en warm houden op een schotel

n       De braadslee deglaceren met de marinade

n       Room toevoegen en de saus laten inkoken

n       De medaillons overgieten met de saus

n       De champignons wassen en stoven in boter

n       Een weinig citroensap toevoegen

n       De champignons rond het vlees schikken en serveren

 

 

 

Wijntip

n 

n 

 

Culinaire Kookclub Houthalen