Perentaart met ijs en warme chocoladesaus

 

 

Ingrediėnten

 

Taart

n       90 gr boter

n       75 gr suiker

n       2 zakjes vanillesuiker

n       100 gr zelfrijzende bloem

n       3 eetlepels melk

n       3 eieren

n       1 kg peren in stukken gesneden

 

Chocoladesaus

n       100 gr chocolade

n       250 ml melk

n       3 eetlepels room

n       30 gr suiker

n       30 gr boter

 

 

Bereiding taart

n       De zachte boter mengen met de suiker en de vanillesuiker

n       Voorzichtig de zelfrijzende bloem ondermengen samen met de melk en de geklutste eieren

n       De taart 40 ą 45 min in de op 180°C voorverwarmde oven zetten

n       Opdienen met ijs een warme chocoladesaus

 

Bereiding chocoladesaus

n       De chocolade au bain-marie smelten

n       De melk en suiker toevoegen

n       Dan de room toevoegen

n       Op het laatste de boter ondermengen

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen