Lhot Dbi Maammer Maa Matischa (Zeebrasem met tomatenvulling)

 

Ingrediėnten (8 pers)

n       1 kg zeebrasem

n       1 paprika

n       olie

Ingrediėnten voor de vulling

n       250 gr tomaten

n       1 paprika

n       1 dl olie

n       2 gesnipperde uien

n       2 teentjes knoflook

n       50 gr ontpitte olijven

n       ¼  ingemaakte citroen

n       ½  bosje peterselie

n       ½  bosje koriander

n       ¼  theelepel gemberpoeder

n       ½  theelepel peper

n       zout

 

 

Bereiding

n       Voor de vulling de tomaten ontvellen en klein snijden

n       De paprika in reepjes snijden

n       Olie in een pan verhitten, de uien toevoegen, het teentje knoflook er geperst bij doen en samen goudbruin bakken

n       De tomaten, reepjes paprika, de olijven en de klein gesneden ingemaakte citroen toevoegen

n       Het geheel aan de kook brengen

n       Peterselie en koriander fijnhakken en samen met het gemberpoeder en de peper goed mengen

n       De helft van dit mengsel door de groenten roeren

n       De ander helft gebruiken om de vis aan de buitenkant mee in te smeren

n       Zout naar smaak toevoegen en het geheel ± 20 minuten op een laag vuur zachtjes laten koken

n       Intussen de vis schoonmaken en goed afspoelen

n       De helft van de vulling in de buikholte van de vis doen

n       Met houten cocktailprikkers dichtmaken

n       De gevulde vis in een met olie ingevette ovenvaste schotel doen

n       Oven voorverwarmen op 160ŗC en de vis hierin ± 45 minuten laten bakken

n       Uit de oven nemen en op een voorverwarmde serveerschaal overdoen

n       De andere helft van de vulling weer heet maken en over de vis scheppen

n       De reepjes paprika eventjes in wat olie bakken en hiermee de schotel garneren.

 


 


Marokkaanse salade van gekookte aubergines

 

Ingrediėnten (4 pers)

n       500 gr aubergine

n       1 eetlepel olie

n       1 teen knoflook, fijngesneden

n       1 theelepel paprikapoeder

n       1 theelepel komijn

n       1 mespuntje zout

n       1 eetlepel citroensap of azijn

n       4 eetlepels water

 

 

Bereiding

n       Was de aubergine, verwijder kelk en steeltje en snijd de vrucht in de lengterichting in vieren

n       Snijd elk kwart weer in stukken (3 cm)

n       Doe de aubergine in een pan met knoflook, paprikapoeder, komijn, het zout en het water

n       Breng op hoog vuur aan de kook, draai het vuur laag en kook de aubergine in 15 minuten gaar

n       Laat afkoelen en schep de aubergine over in een schaal of slabak

n       Doe dan de olie en azijn erbij en meng alles goed

n       Zet nog 1 uur weg in de koelkast

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen