Lhot Dbi Maammer Maa Matischa (Zeebrasem met
tomatenvulling) |
Ingrediėnten
(8 pers) n 1 kg zeebrasem n 1 paprika n olie Ingrediėnten
voor de vulling n 250 gr tomaten n 1 paprika n 1 dl olie n 2 gesnipperde uien n 2 teentjes knoflook n 50 gr ontpitte olijven n ¼ ingemaakte
citroen n ½ bosje
peterselie n ½ bosje
koriander n ¼ theelepel
gemberpoeder n ½ theelepel
peper n zout |
|
Bereiding
n
Voor de
vulling de tomaten ontvellen en klein snijden
n
De
paprika in reepjes snijden
n
Olie in
een pan verhitten, de uien toevoegen, het teentje knoflook er geperst bij doen
en samen goudbruin bakken
n
De
tomaten, reepjes paprika, de olijven en de klein gesneden ingemaakte citroen
toevoegen
n
Het
geheel aan de kook brengen
n
Peterselie
en koriander fijnhakken en samen met het gemberpoeder en de peper goed mengen
n
De helft
van dit mengsel door de groenten roeren
n
De ander
helft gebruiken om de vis aan de buitenkant mee in te smeren
n
Zout
naar smaak toevoegen en het geheel ± 20 minuten op een laag vuur zachtjes laten
koken
n
Intussen
de vis schoonmaken en goed afspoelen
n
De helft
van de vulling in de buikholte van de vis doen
n
Met
houten cocktailprikkers dichtmaken
n
De
gevulde vis in een met olie ingevette ovenvaste schotel doen
n
Oven
voorverwarmen op 160ŗC en de vis hierin ± 45 minuten laten bakken
n
Uit de
oven nemen en op een voorverwarmde serveerschaal overdoen
n
De
andere helft van de vulling weer heet maken en over de vis scheppen
n
De
reepjes paprika eventjes in wat olie bakken en hiermee de schotel garneren.
Marokkaanse salade van gekookte aubergines |
Ingrediėnten
(4 pers) n 500 gr aubergine n 1 eetlepel olie n 1 teen knoflook, fijngesneden n 1 theelepel paprikapoeder n 1 theelepel komijn n 1 mespuntje zout n 1 eetlepel citroensap of azijn n 4 eetlepels water |
|
Bereiding
n
Was de
aubergine, verwijder kelk en steeltje en snijd de vrucht in de lengterichting
in vieren
n
Snijd
elk kwart weer in stukken (3 cm)
n
Doe de
aubergine in een pan met knoflook, paprikapoeder, komijn, het zout en het water
n
Breng op
hoog vuur aan de kook, draai het vuur laag en kook de aubergine in 15 minuten
gaar
n
Laat
afkoelen en schep de aubergine over in een schaal of slabak
n
Doe dan
de olie en azijn erbij en meng alles goed
n
Zet nog
1 uur weg in de koelkast