Soep met lamsvlees en linzen |
Ingrediėnten
(4 pers) n 300 gr lamsvlees n 2 eetlepels olijfolie n 2 middelgrote uien n 150 gr knolselderie n 700 gr tomaten n 1 bosje peterselie n 1 bosje koriander n ¼ theelepel gemalen kaneel n ¼ theelepel gemberpoeder n ¼ theelepel geelwortel n 150 gr oranje linzen n 40 gr rijst n citroensap n zout en versgemalen peper |
|
Bereiding
n
Pel de uien en snij ze fijn
n
Snij de knolselderie in stukjes
n
Ontvel de tomaten halveer ze en verwijder zaad en
zaadlijsten
n
Snij de tomaten in stukjes
n
Hak het blad van de peterselie en koriander fijn
n
Was de linzen
n
Snij het vlees in stukjes
n
Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak het vlees
rondom bruin
n
Voeg de uien toe en bak ze ± 3 minuten mee
n
Breng in de pan 2 liter water aan de kook
n
Schenk wat van het hete water bij het vlees in de
koekenpan
n
Schep het vlees en de uien even om en maak het aanbaksel
van de bodem los
n
Voeg dit alles toe in de pan met het kokende water
n
Voeg de knolselderij, 4 eetlepels peterselie, 3 eetlepels
koriander, de helft van de tomaten, kaneel, gemberpoeder, geelwortel toe
n
Breng op smaak met zout en versgemalen peper
n
Laat het op een warmtebron (lage stand) ± 1 uur trekken
tot het vlees gaar is
n
Voeg na 30 minuten de gewassen linzen en rijst toe
n
Voeg de rest van de stukjes tomaat toe en laat de soep
nog ± 5 minuten zachtjes koken
n
Breng de soep zo nodig nog verder op smaak met wat zout,
versgemalen zwarte peper en citroensap
n
Garneer de soep met ± 2 eetlepels fijngesneden
korianderblad