Soep met lamsvlees en linzen

 

Ingrediėnten (4 pers)

n       300 gr lamsvlees

n       2 eetlepels olijfolie

n       2 middelgrote uien

n       150 gr knolselderie

n       700 gr tomaten

n       1 bosje peterselie

n       1 bosje koriander

n       ¼  theelepel gemalen kaneel

n       ¼  theelepel gemberpoeder

n       ¼ theelepel geelwortel

n       150 gr oranje linzen

n       40 gr rijst

n       citroensap

n       zout en versgemalen peper

 

 

Bereiding

n       Pel de uien en snij ze fijn

n       Snij de knolselderie in stukjes

n       Ontvel de tomaten halveer ze en verwijder zaad en zaadlijsten

n       Snij de tomaten in stukjes

n       Hak het blad van de peterselie en koriander fijn

n       Was de linzen

n       Snij het vlees in stukjes

n       Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak het vlees rondom bruin

n       Voeg de uien toe en bak ze ± 3 minuten mee

n       Breng in de pan 2 liter water aan de kook

n       Schenk wat van het hete water bij het vlees in de koekenpan

n       Schep het vlees en de uien even om en maak het aanbaksel van de bodem los

n       Voeg dit alles toe in de pan met het kokende water

n       Voeg de knolselderij, 4 eetlepels peterselie, 3 eetlepels koriander, de helft van de tomaten, kaneel, gemberpoeder, geelwortel toe

n       Breng op smaak met zout en versgemalen peper

n       Laat het op een warmtebron (lage stand) ± 1 uur trekken tot het vlees gaar is

n       Voeg na 30 minuten de gewassen linzen en rijst toe

n       Voeg de rest van de stukjes tomaat toe en laat de soep nog ± 5 minuten zachtjes koken

n       Breng de soep zo nodig nog verder op smaak met wat zout, versgemalen zwarte peper en citroensap

n       Garneer de soep met ± 2 eetlepels fijngesneden korianderblad

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen