Couscous “Bidaoui” met 7 groenten |
Ingrediënten
(12 pers) n
1 pak couscous van 1
kg semoule fine n 1 kg schapen- of rundvlees n 3 uien n 5 tomaten n 500 gr rode pompoen of courgettes n 3 rapen n 6 aubergines n 10 wortelen n 2 pikante pepers n 1 handvol gehakte koriander n olijfolie n 150 gr boter voor de couscous n ½ koffielepel
saffraan n 1 eetlepel peper n 6 liter water n paprikapoeder n kurkuma n zout |
|
Bereiding
n
Snijd het
vlees in stukken en doe het in de couscouspan samen met 2 grofgehakte uien, de
olijfolie, de saffraan, peper, zout, kurkuma
n
Bak alles
aan in de olijfolie
n
Voeg 2
tomaten toe en bak even mee
n
Voeg de in
stukken gesneden wortelen, de resterende uien, de in stukken gesneden rapen, de
koriander en een beetje water toe
n
Laat
rustig sudderen
n
Voeg
nadat de couscous de 2de keer gemengd is de niet geschilde en in
stukken gesneden aubergines, de courgettes, de pompoen, de tomaten en de pepers
toe
n
Laat
alles rustig sudderen
n
Op smaak
brengen met kruiden en eventueel zout
Bereiding
couscous
n
Doe olie
op de couscous en wrijf door elkaar
n
Breng de
couscous in het vergiet
n
Laat 7
minuten stomen
n
Haal het
vergiet van de pan en doe de couscous in een groot diep bord
n
Giet er
beetje bij beetje koud water bij en maak de couscous los (met de hand of met
een lepel)
n
Bevochtig
de couscous opnieuw met een beetje olie en doe de couscous terug in het vergiet
n
Laat
stomen gedurende 7 minuten
n
Herhaal
dit nogmaals, voeg het zout toe en de boter en laat opnieuw 7 minuten stomen
n
Dien op
met de saus