Couscous “Bidaoui” met 7 groenten

 

Ingrediënten (12 pers)

n       1 pak couscous van 1 kg semoule fine

n       1 kg schapen- of rundvlees

n       3 uien

n       5 tomaten

n       500 gr rode pompoen of courgettes

n       3 rapen

n       6 aubergines

n       10 wortelen

n       2 pikante pepers

n       1 handvol gehakte koriander

n       olijfolie

n       150 gr boter voor de couscous

n       ½  koffielepel saffraan

n       1 eetlepel peper

n       6 liter water

n       paprikapoeder

n       kurkuma

n       zout

 

 

Bereiding

n       Snijd het vlees in stukken en doe het in de couscouspan samen met 2 grofgehakte uien, de olijfolie, de saffraan, peper, zout, kurkuma

n       Bak alles aan in de olijfolie

n       Voeg 2 tomaten toe en bak even mee

n       Voeg de in stukken gesneden wortelen, de resterende uien, de in stukken gesneden rapen, de koriander en een beetje water toe

n       Laat rustig sudderen

n       Voeg nadat de couscous de 2de keer gemengd is de niet geschilde en in stukken gesneden aubergines, de courgettes, de pompoen, de tomaten en de pepers toe

n       Laat alles rustig sudderen

n       Op smaak brengen met kruiden en eventueel zout

Bereiding couscous

n       Doe olie op de couscous en wrijf door elkaar

n       Breng de couscous in het vergiet

n       Laat 7 minuten stomen

n       Haal het vergiet van de pan en doe de couscous in een groot diep bord

n       Giet er beetje bij beetje koud water bij en maak de couscous los (met de hand of met een lepel)

n       Bevochtig de couscous opnieuw met een beetje olie en doe de couscous terug in het vergiet

n       Laat stomen gedurende 7 minuten

n       Herhaal dit nogmaals, voeg het zout toe en de boter en laat opnieuw 7 minuten stomen

n       Dien op met de saus

 

Culinaire Kookclub Houthalen