Streudel marinas |
Ingrediënten
(4 pers) n 4 bladerdeegplakjes n 300 gr zalmfilet n 4 sneetjes jonge kaas n 2 tomaten in plakjes n 4 tomaten ontveld en ontpit en in blokjes gesneden n 2 teentjes knoflook n olijfolie n 1 eitje n verse basilicum n oregano n peper en zout |
|
Bereiding
n Snij de zalm in carpacchio
n Beleg er de helft van de bladerdeegplakjes mee
n Schik daarop de jonge kaas en de in plakjes gesneden
tomaat en bestrooi met de verse oregano
n Schei het eigeel en klop het met wat water tot een
klassieke dorure
n Strijk er de overgebleven bladerdeeg mee in en rol deze
dan op
n Doreer de buitenkant en bestrooi met fijngehakte oregano
n Bak in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 10
minuten
n Hak de look fijn en stoof samen met de tomatenblokjes aan
in de olijfolie
n Kruid af met peper en zout en geciseleerde basilicum
n Frituur de basilicumblaadjes
n Schik een stukje streudel met ernaast wat tomatencompote
Wijntip
n een Duitse Riesling