Lamsbout met groene kruidensaus |
Ingrediënten
(4 pers) n 1 lamsbout van 1½
kg (uitgebeend, bot meevragen) n 125 gr boter n 1 teentje knoflook n 2 eetlepels fijngehakte peterselie (vers of diepvries) n versgemalen peper en zout n 6 gedroogde tomaten op olie n 2 eetlepels bloem n ½ eetlepels
fijngehakte tijm (vers of diepvries) n ½ eetlepel fijngehakte
oregano (vers of diepvries) n 2 dl rode wijn n 1 dl citroensop n enkele takjes munt n enkele takjes rozemarijn |
|
Bereiding
n Verwarm de oven voor op 200°C
n Meng 50 g boter met 1 geperst teentje knoflook,
peterselie, zout en peper
n Verdeel de kruidenboter over de binnenkant van het vlees
n Snijd de tomaten in reepjes en verdeel ze erover
n Bind de lamsbout op met keukentouw
n Leg het vlees in de braadslede en strooi de bloem, de
tijm en de oregano erover
n Leg het bot erbij voor de smaak
n Verdeel 50 g boter in vlokjes over bet vlees
n Zet de lamsbout in het midden van de oven en braad deze
rondom bruin in 25 minuten
n Verwarm de wijn, 2 dl water en het citroensap en giet dit
bij de lamsbout
n Braad nog ħ 30 minuten en bedruip het vlees af en toe
n Haal de lamsbout uit de braadslee
n Dek bet vlees even af met aluminiumfolie en laat 5 à 10
minuten rusten zodat de vleessappen goed door het vlees verdeeld worden
n Zeef het braadvocht boven een steelpan
n Laat het braadvocht 10 minuten zachtjes inkoken
n Voeg 1 theelepel fijngehakte muntblaadjes en ½ theelepel gehakte rozemarijnblaadjes bij de
saus
n Klop van de warmtebron af 25 gr boter door de saus en maak
deze op smaak af met peper en zout
n Serveer het vlees in plakken met de saus
n Serveer er krielaardappeltjes en peultjes gemengd met
maïskolfjes en worteltjes bij
Wijntip
n
Goed te
combineren met een mooie rode Chileense Cabernet Sauvignon, een Chianti of een
Rioja Tinto