Aspergesoep

 

Ingrediėnten (4 pers)

n       1 sjalotje

n       500 gr witte asperges

n       1 eetlepel boter

n       ½ dl witte vermout

n       2 tabletten kippenbouillon

n       1 bakje groene aspergetips

n       125 ml slagroom

n       versgemalen peper en zout

 

Bereiding

n       Sjalotje pellen en snipperen

n       Met dunschiller asperges schillen van vlak onder kopje naar beneden, houtachtige uiteinden eraf snijden

n       Asperges tot aan kopjes in stukjes van 1 cm snijden

n       In pan boter smelten en sjalotjes zachtjes fruiten

n       Aspergestukjes ± 2 minuten zachtjes meebakken

n       Vermout erover schenken en verwarmen tot vocht verdampt is

n       Bouillontabletten erboven verkruimelen en 6 dl water toevoegen

n       Aspergestukjes in ± 10 minuten zachtjes gaar koken

n       Intussen in steelpan met ruim kokend water en zout aspergekopjes en aspergetips in ± 5 minuten beetgaar koken

n       In zeef afspoelen onder koud stromend water en goed laten uitlekken

n       Aspergestukjes met bouillon in blender doen

n       Slagroom toevoegen en alles op hoogste snelheid in 1 ą 2 minuten tot gladde, schuimige soep pureren

n       Soep terugdoen in pan en opnieuw verwarmen

n       Op smaak brengen met zout en peper

n       Soep in 4 diepe borden scheppen en van groene aspergetips en aspergepunten in midden bergje maken.

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen