Aspergesoep |
Ingrediėnten (4 pers) n 1 sjalotje n 500 gr witte
asperges n 1 eetlepel boter n ½ dl witte
vermout n 2 tabletten
kippenbouillon n 1 bakje groene
aspergetips n 125 ml slagroom n versgemalen
peper en zout |
|
Bereiding
n
Sjalotje pellen en snipperen
n
Met dunschiller asperges schillen van vlak
onder kopje naar beneden, houtachtige uiteinden eraf snijden
n
Asperges tot aan kopjes in stukjes van 1 cm
snijden
n
In pan boter smelten en sjalotjes zachtjes
fruiten
n
Aspergestukjes ± 2 minuten zachtjes meebakken
n
Vermout erover schenken en verwarmen tot
vocht verdampt is
n
Bouillontabletten erboven verkruimelen en 6
dl water toevoegen
n
Aspergestukjes in ± 10 minuten zachtjes gaar
koken
n
Intussen in steelpan met ruim kokend water en
zout aspergekopjes en aspergetips in ± 5 minuten beetgaar koken
n
In zeef afspoelen onder koud stromend water
en goed laten uitlekken
n
Aspergestukjes met bouillon in blender doen
n
Slagroom toevoegen en alles op hoogste
snelheid in 1 ą 2 minuten tot gladde, schuimige soep pureren
n
Soep terugdoen in pan en opnieuw verwarmen
n
Op smaak brengen met zout en peper
n
Soep in 4 diepe borden scheppen en van groene
aspergetips en aspergepunten in midden bergje maken.