Asperges van het land met
gepocheerd ei en maltaise saus |
Ingrediënten
(4 pers) n asperges n gezouten water n gezouten ijswater n eieren n azijnwater n 1 eigeel n zure room n sap van 1 wijnsinaasappel n zout n nootmuskaat n boter n kervelpluksels |
|
Bereiding
n Schil de asperges met een dunschiller
n Spoel ze en bind ze op per portie
n Kook ze in gezouten water, en verfris in gezouten
ijswater
n Pocheer de eieren in azijnwater
n Verfris na enkele minuten in gezouten ijswater
n Meng een eigeel met zure room, het sap van 1
wijnsinaasappel, zout en nootmuskaat
n Klop dit op en werk af met enkele klontjes boter
n Warm asperges en ei in het kookwater van de asperges
n Laat uitlekken en dresseer
n Nappeer met de saus en bestrooi met de julienne van
zestes en de kervelpluksels.
Tip
n Ook heerlijk met zalmcarpaccio
|
Scampi met asperges en Serranoham |
voor
Ingrediënten
(4 pers) n 4 nieuwe
aardappels van gelijke grootte n 4 witte asperges n 12 reuzenscampi
(diepvries, zak à 500 gr) n 2 limoenen n 8 eetlepels
olijfolie n 1 sjalot
(fijngesneden) n
½ eetlepel mayonaise n
½ eetlepel zure room n
½ eetlepel piccalilly n
½ eetlepel mosterd n 4 eetlepels
verse groene pesto n 2 sneetjes
zuurdesembrood n 12 slablaadjes
of kleine spinazieblaadjes n 4 plakken
serranoham (in reepjes) |
|
Bereiding
n Aardappels in de
schil in ± 20 minuten gaar koken
n Asperges goed
schillen, houtachtige uiteinden eraf snijden
n Asperges in ± 5
minuten gaar koken in gezouten water
n In vergiet laten
uitlekken
n Intussen scampi
ontdooien, pellen, aan rugzijde insnijden en darmkanaal (zwart streepje)
verwijderen
n Scampi droogdeppen
en met zout en peper bestrooien
n Gare asperges en aardappels
in vergiet laten uitlekken
n Limoen raspen (1
theelepel), limoenen uitpersen
n In kom dressing
kloppen van helft van limoensap, 4 eetlepels olie, peper en zout
n Asperges in
dressing leggen
n Aardappels pellen
en er 16 gelijkmatige plakjes van snijden
n Met steekvormpje
16 rondjes uit aardappelplakjes steken
n Saus maken van
sjalot, mayonaise, room, piccalilly, limoenrasp en rest van limoensap, mosterd,
3 eetlepels olie, peper en zout
n Aardappelrondjes
voorzichtig door saus mengen
n Brood licht
roosteren in broodrooster, 4 rechthoeken van 12 x 4 cm uit sneetjes snijden
n In koekenpan met
antiaanbaklaag 1 eetlepel olie verhitten en scampi op matig vuur in 5 minuten
gaar bakken, halverwege keren
n Op elke scampi wat
pesto scheppen
n Aardappelplakjes tegen
elkaar op vier borden leggen
n Achtereenvolgens
beleggen met scampi, slablaadjes, zuurdesemtoast en Serranoham
n Asperges uit
dressing nemen en elk in 5 stukjes van oplopende grootte snijden
n Borden garneren
(zie foto) met aspergeplakjes, overgebleven dressing en pesto
Wijntip
n
Viré Classé
Wijncategorie
2