Asperges met witte wijnsaus

hoofd

Ingrediėnten (4 pers)

n       1 kilo witte asperges

n       300 gr groene tagliatelle (pasta)

n       1 schaaltje kipfilet (± 400 gr)

n       50 gr boter of margarine

n       ½ zakje verse peterselie (ą 30 gr)

n       1 zakje aspergesaus (40 gr)

n       100 ml witte wijn

 

Bereiding

n       In aspergepan of hoge pan water koken

n       Houtachtige uiteinden van asperges snijden

n       Asperges dun schillen, vanaf vlak onder de kop

n       Asperges in ± 15 minuten gaar koken

n       Tagliatelle koken volgens gebruiksaanwijzing

n       In koekenpan helft van boter verhitten

n       Kip bestrooien met zout en peper en in ± 10 minuten bruin en gaar bakken

n       Peterselie fijn knippen

n       Saus bereiden met rest van boter, wijn en 150 ml water

n       Peterselie door saus roeren

n       Asperges serveren met kip, tagliatelle en saus.

 

Wijntip

n       Beamonte Navarra Blanco    Wijncategorie 2

 

Culinaire Kookclub Houthalen