Asperges met witte wijnsaus |
hoofd
Ingrediėnten
(4 pers) n 1 kilo witte
asperges n 300 gr groene
tagliatelle (pasta) n 1 schaaltje
kipfilet (± 400 gr) n 50 gr boter of
margarine n ½ zakje verse
peterselie (ą 30 gr) n 1 zakje
aspergesaus (40 gr) n 100 ml witte
wijn |
|
Bereiding
n In aspergepan of hoge
pan water koken
n Houtachtige
uiteinden van asperges snijden
n Asperges dun
schillen, vanaf vlak onder de kop
n Asperges in ± 15
minuten gaar koken
n Tagliatelle koken
volgens gebruiksaanwijzing
n In koekenpan helft
van boter verhitten
n Kip bestrooien met
zout en peper en in ± 10 minuten bruin en gaar bakken
n Peterselie fijn
knippen
n Saus bereiden met
rest van boter, wijn en 150 ml water
n Peterselie door
saus roeren
n Asperges serveren
met kip, tagliatelle en saus.
Wijntip
n
Beamonte Navarra Blanco Wijncategorie 2