Maïssoep met krab

 

Ingrediënten (4 pers)

n       1 bokaal gevogeltefond (400ml)

n       1 blik kokosmelk (250 ml)

n       4 lente-uitjes

n       2 teentjes knoflook

n       1 groen Spaans pepertje

n       1 blik maïskorrel (300 gr)

n       1 pakje verse jonge spinazieblaadjes (200 gr)

n       1 blikje krab

n       1 limoen

n       maïsolie

n       peper en zout

 

Bereiding

n       Stoof de fijngesneden lente-uitjes, de gepelde knoflook en het versnipperde pepertje (zonder zaadjes of zaadlijsten) aan in maïsolie

n       Schenk er de gevogeltefond en de kokosmelk bij

n       Laat 5 minuten koken

n       Doe er de uitgelekte maïs bij

n       Laat goed doorwarmen

n       Mix de soep

n       Breng op smaak met limoensap, peper en zout

n       Stoof de spinazieblaadjes ½ minuut aan in maïsolie

n       Verkruimel de uitgelekte krab

n       Werk er de soep mee af en dien op

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen