Auberginerolletjes |
Ingrediënten
(14 rolletjes n 2 aubergines n 250 gr mozzarella in plakjes n
50 gr Parmezaan n 100 gr gekookte ham in reepjes n olie |
|
Bereiding
n Trek de aubergines met een dunschiller in fijne plakken
n Bak beide kanten een paar minuten in ruim olie (want ze
slorpen veel vocht op)
n Laat ze afkoelen op keukenpapier
n Verdeel de mozzarellaplakjes, 25 gr gemalen parmezaan en
de reepjes gekookte ham over de plakjes
n Rol ze stevig op en steek er een houten prikker in
n Leg ze in een lichtjes ingevette ovenschaal
n Strooi er nog zo’n 25 gr parmezaan over
n Zet 15 minuten in een op 150°C voorverwarmde oven
n Werk af met vers basilicum
n
Serveer warm of lauw
met stokbrrod
Tip
n Aubergines zijn minder bitter als U ze, bestrooid met zout,
gedurende ½ uur laat staan. Spoel ze met water en dep ze droog voor u ze in de
pan doet!