Auberginerolletjes

 

Ingrediënten (14 rolletjes

n       2 aubergines

n       250 gr mozzarella in plakjes

n       50 gr Parmezaan

n       100 gr gekookte ham in reepjes

n       olie

 

Bereiding

n       Trek de aubergines met een dunschiller in fijne plakken

n       Bak beide kanten een paar minuten in ruim olie (want ze slorpen veel vocht op)

n       Laat ze afkoelen op keukenpapier

n       Verdeel de mozzarellaplakjes, 25 gr gemalen parmezaan en de reepjes gekookte ham over de plakjes

n       Rol ze stevig op en steek er een houten prikker in

n       Leg ze in een lichtjes ingevette ovenschaal

n       Strooi er nog zo’n 25 gr parmezaan over

n       Zet 15 minuten in een op 150°C voorverwarmde oven

n       Werk af met vers basilicum

n       Serveer warm of lauw met stokbrrod

 

Tip

n       Aubergines zijn minder bitter als U ze, bestrooid met zout, gedurende ½ uur laat staan. Spoel ze met water en dep ze droog voor u ze in de pan doet!

 

Culinaire Kookclub Houthalen