Viennoise van zeewolf met witloof en basilicumsaus |
n
20 gr
gehakte ui n 600 gr tomaten n 1 teentje knoflook n Ingrediënten
voor viennoisebeslag n 60 gr zachte boter n 60 gr witbroodkruim n 30 gr gemalen kaas n een mespunt tijm Ingrediënten
voor de saus n
20 gr
gehakte ui n
600 gr
zeewolffilet n
600 gr
tomaten n
1
teentje knoflook n
200 gr champignons n
40 gr sjalot n
4 struikjes
witloof n
1
glaasje port n
visfumet n
mosselfumet n
½ dl
droge witte wijn n
50 cl
room n
100 gr
boter (in vlokjes) n
plukjes
kervel ter garnering n
verse
basilicum (gehakt) n
peper
en zout |
|
Bereiding
n
Vermeng de
ingrediënten voor het viennoisebeslag – boter, broodkruim, kaas en tijm
n
Fruit de
gehakte ui in olijfolie
n
Doe er
de verse gepelde tomaten en het teentje knoflook bij
n
Laat op
een zacht vuur inkoken (tot al het water uit de tomaten verdampt is)
n
Kruid
met peper en zout
n
Hak de
champignons fijn
n
Fruit de
helft van de sjalot in boter en doe er de champignons bij
n
Laat
kort bakken op een hoog vuur, kruid met peper en zout
n
Stoof de
fijngesneden struikjes witloof in boter en schenk er een glaasje port bij en
kruid naar smaak
n
Laat
voor de saus de visfumet en de mosselfumet met ½ dl droge witte wijn en de
ander helft van de gehakte sjalot tot ⅔
inkoken
n
Doe er
50 cl room bij en laat inkoken tot sausdikte
n
Werk van
het vuur af met 100 gr ijskoude botervlokjes
n
Werk af
met verse gehakte basilicum
n
Versnijd
de zeewolffilet in 4 en leg ze op een ingevette bakplaat
n
Schep op
elke portie een lepel tomaten, champignons en viennoisebeslag
n
Dek af
met aluminiumfolie en zet ± 10 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven
n
Schik de
zeewolf op een bedje van witloof en lepel er de basilicumsaus bij
n
Werk af
met plukjes kervel