Paprikasoep met roomkaas, avocado en garnalen

 

Ingrediënten (4 pers)

n       4 rode paprika’s

n       600 gr kleine trostomaten

n       2 sjalotjes of kleine uien

n       1 rijpe avocado

n       2 eetlepels limoen- of citroensap

n       ˝ bakje tuinkers

n       2 tenen knoflook

n       1 eetlepel olie

n       1 eetlepel tomatenpuree

n       1 liter groentebouillon (uit pot of van 2 tabletten)

n       zout en (versgemalen) zwarte peper

n       50 gr verse roomkaas

n       eventueel 1 eetlepel melk

n       125 ŕ 150 gr Hollandse garnalen

 

Bereiding

n       Rooster de paprika’s

n       Halveer ze

n       Verwijder steel en zaadlijsten

n       Leg ze met de bolle kant naar boven op het ovenrooster

n       Schuif ze onder de voorverwarmde grill en laat ze blakeren

n       Doe de geblakerde paprika’s bij elkaar in een plastic zak en knoop deze dicht

n       Laat de paprika’s zo 15 minuten afkoelen

n       Ontvel de tomaten

n       Breng water aan de kook

n       Snijd de tomaten kruislings in

n       Schenk het kokende water erop en laat ze even staan, zodat het velletje los springt

n       Trek met een scherp, puntig mesje de schil van de paprika’s en tomaten

n       Snijd de paprika’s in vieren

n       Snijd de tomaten in parten en verwijder zoveel mogelijk vocht en zaden

n       Snipper de sjalotjes of uien

n       Halveer de avocado en wip de pit uit de vrucht

n       Neem met een lepel het vruchtvlees uit de schil en snijd het in piepkleine blokjes

n       Schep ze om met limoensap

n       Knip de tuinkers af

n       Pel de knoflook

n       Verhit de olie en fruit hierin de uien goudbruin in 3 minuten

n       Roer de tomatenpuree erbij en bak nog 1 minuut

n       Schep de tomaten en paprika’s erbij en stoof de groentes 10 minuten

n       Knijp de knoflook boven de pan uit en bak het mengsel nog 1 minuut

n       Schenk de bouillon erbij en kook de soep 5 minuten zachtjes door

n       Pureer de soep met de staafmixer zo glad mogelijk (of gebruik een roerzeef)

n       Breng de soep op smaak met zout en peper en houd hem warm op de kleinste pit

n       Roer de roomkaas (eventueel met 1 eetlepel melk) los en schep, voorzichtig, avocado, tuinkers en garnalen erdoor

n       Breng dit eventueel op smaak met wat zout en peper

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen