Paprikasoep met roomkaas, avocado en garnalen |
Ingrediënten
(4 pers) n 4 rode paprika’s n 600 gr kleine trostomaten n 2 sjalotjes of kleine uien n 1 rijpe avocado n 2 eetlepels limoen- of citroensap n ˝ bakje tuinkers n 2 tenen knoflook n 1 eetlepel olie n 1 eetlepel tomatenpuree n 1 liter groentebouillon (uit pot of van 2 tabletten) n zout en (versgemalen) zwarte peper n 50 gr verse roomkaas n eventueel 1 eetlepel melk n 125 ŕ 150 gr Hollandse garnalen |
|
Bereiding
n
Rooster
de paprika’s
n
Halveer
ze
n
Verwijder
steel en zaadlijsten
n
Leg ze
met de bolle kant naar boven op het ovenrooster
n
Schuif ze
onder de voorverwarmde grill en laat ze blakeren
n
Doe de
geblakerde paprika’s bij elkaar in een plastic zak en knoop deze dicht
n
Laat de
paprika’s zo 15 minuten afkoelen
n
Ontvel de
tomaten
n
Breng
water aan de kook
n
Snijd de
tomaten kruislings in
n
Schenk
het kokende water erop en laat ze even staan, zodat het velletje los springt
n
Trek met
een scherp, puntig mesje de schil van de paprika’s en tomaten
n
Snijd de
paprika’s in vieren
n
Snijd de
tomaten in parten en verwijder zoveel mogelijk vocht en zaden
n
Snipper
de sjalotjes of uien
n
Halveer
de avocado en wip de pit uit de vrucht
n
Neem met
een lepel het vruchtvlees uit de schil en snijd het in piepkleine blokjes
n
Schep ze
om met limoensap
n
Knip de
tuinkers af
n
Pel de
knoflook
n
Verhit de
olie en fruit hierin de uien goudbruin in 3 minuten
n
Roer de
tomatenpuree erbij en bak nog 1 minuut
n
Schep de
tomaten en paprika’s erbij en stoof de groentes 10 minuten
n
Knijp de
knoflook boven de pan uit en bak het mengsel nog 1 minuut
n
Schenk de
bouillon erbij en kook de soep 5 minuten zachtjes door
n
Pureer de
soep met de staafmixer zo glad mogelijk (of gebruik een roerzeef)
n
Breng de
soep op smaak met zout en peper en houd hem warm op de kleinste pit
n
Roer de
roomkaas (eventueel met 1 eetlepel melk) los en schep, voorzichtig, avocado,
tuinkers en garnalen erdoor
n
Breng dit
eventueel op smaak met wat zout en peper