Zalmsteaks in mosterd-groentesaus

 

Ingrediënten (4 pers)

n       4 Atlantische zalmsteaks (diepvries)

n       300 gr groentereepjes (diepvries)

n       50 gr mosterd uit Dijon

n       150 ml lichte room (15% vetgehalte)

n       nootmuskaat

n       peper en zout

 

Bereiding

n       Meng de diepgevroren groentereepjes met de mosterd en de room

n       Kruid met nootmuskaat, peper en zout

n       Schep de helft van het mengsel in een ovenschotel

n       Schik er de diepgevroren zalmsteaks op

n       Bedek met de rest van de groentesaus

n       Dek af en schuif gedurende 25 à 40 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven (afhankelijk van de dikte)

n       Draai tussendoor eens om

n       Schik de zalmsteaks op een schotel en hou ze warm

n       Als de saus wat te lopend is giet U ze in een kookpan

n       Laat op een hevig vuur enkele minuten inkoken

n       Leg een zalmsteaks op elk bord

n       Lepel er de saus rond en serveer met kroketten of pasta

 

Wijntip

n       Corbans, Chardonnay Nieuw-Zeeland – fris en fruitig met lichte houttoets

n       Ladoix A.C. – Bourgogne, fris en fruitig met een lichte houttoets

 

Culinaire Kookclub Houthalen