Zalmsteaks in mosterd-groentesaus |
Ingrediënten
(4 pers) n 4 Atlantische zalmsteaks
(diepvries) n 300 gr groentereepjes (diepvries) n 50 gr mosterd uit Dijon n 150 ml lichte room (15%
vetgehalte) n nootmuskaat n peper en zout |
|
Bereiding
n
Meng de
diepgevroren groentereepjes met de mosterd en de room
n
Kruid met
nootmuskaat, peper en zout
n
Schep de
helft van het mengsel in een ovenschotel
n
Schik er
de diepgevroren zalmsteaks op
n
Bedek
met de rest van de groentesaus
n
Dek af
en schuif gedurende 25 à 40 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven
(afhankelijk van de dikte)
n
Draai
tussendoor eens om
n
Schik de
zalmsteaks op een schotel en hou ze warm
n
Als de
saus wat te lopend is giet U ze in een kookpan
n
Laat op
een hevig vuur enkele minuten inkoken
n
Leg een
zalmsteaks op elk bord
n
Lepel er
de saus rond en serveer met kroketten of pasta
Wijntip
n
Corbans,
Chardonnay Nieuw-Zeeland – fris en fruitig met lichte houttoets
n
Ladoix
A.C. – Bourgogne, fris en fruitig met een lichte houttoets