Witte chocolademousse met honing en sinaasappel

 

Ingrediënten (2 pers)

n       100 gr witte chocolade

n       1 theelepel vanille-essence

n       1 blaadje witte gelatine

n       1 ei

n       1 sinaasappel

n       scheutje sinaasappellikeur

n       150 ml slagroom

n       1 eetlepel bloemenhoning

 

Bereiding

n       Breek de chocolade in stukjes en laat au bain-marie smelten

n       Roer er de vanille-essence door en laat afkoelen

n       Week de gelatine in ruim water

n       Boen de sinaasappel goed schoon en rasp de schil

n       Schil de vrucht boven een diep bord tot alle witte velletjes eraf zijn

n       Snij met een scherp mes de partjes tussen de vliesjes uit

n       Roer een beetje honing door het uitgelekte sinaasappelsap

n       Leg de partjes erin en zet koel weg

n       Klop au bain-marie het ei met 1 theelepel sinaasappelrasp en de likeur tot dikke crème

n       Roer er de uitgeknepen gelatine door en laat onder af en toe kloppen afkoelen

n       Klop de goed gekoelde slagroom stijf met de rest van de honing

n       Roer eerst de chocolade door het eimengsel, spatel er daarna beetje voor beetje de slagroom door

n       Zet de chocolademousse afgedekt in de koelkast om op te stijven

n       Verdeel het honingsinaasappelsap over 2 dessertborden en leg op elk bordje 2 bolletjes chocolademousse

n       Leg er een paar partjes sinaasappel naast een garneer met enkel muntblaadjes

 

Tip

n       Met 2 vochtig gemaakte eetlepels kunnen mooie ovale bolletjes gemaakt worden

 

 

 

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen