Normandische toasts

 

Bereiding

n       Meng een camembert (ontdaan van de korst) met 2 eetlepels fijngestampte hazelnoten

n       Smeer de mix op 12 driehoekjes mals wit brood

n       Garneer ze met fijne schijfjes (renet-) appel

n       Zet ze 2 minuten onder de grill

n       Overgiet ze met 3 eetlepels lauwe rodebessengelei

 

 

 


Parmentierhapjes

 

Bereiding

n       Snij kleine aardappelen in 12 dunne plakjes

n       Bak ze 5 minuten per zijde goudbruin in olijfolie

n       Garneer ze met blokjes gedroogde tomaat en paprika in olie

n       Bestrooi ze met gedroogde oregano

 

 

 


Serranobundeltjes

 

Bereiding

n       Meng 50 gr luzernescheuten met 100 gr kleine blokjes chorizo en 2 geplette hardgekookte eieren

n       Verdeel het mengsel over 12 fijne sneetjes serranoham

n       Garneer ze met 12 gestoomde tuinboontjes en bestrooi ze met zacht Spaans piment

n       Rol ze stevig aan, bind ze vast met takjes bieslook en snij de uiteinden recht af

 

 

 


Tapas van mosselen

 

Bereiding

n       Haal 24 rauwe mosselen (groot kaliber) uit hun schelp

n       Bestrooi ze met geperste knoflook, gehakte peterselie, zout en peper

n       Omwikkel ze met een krul serranoham

n       Rijg ze op houten prikkers

n       Zet ze 1 minuut onder de grill

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen