Normandische toasts |
Bereiding n Meng een camembert (ontdaan van de korst) met 2
eetlepels fijngestampte hazelnoten n Smeer de mix op 12 driehoekjes mals wit brood n Garneer ze met fijne schijfjes (renet-) appel n Zet ze 2 minuten onder de grill n Overgiet ze met 3 eetlepels lauwe rodebessengelei |
|
Parmentierhapjes |
Bereiding n Snij kleine aardappelen in 12 dunne plakjes n Bak ze 5 minuten per zijde goudbruin in olijfolie n Garneer ze met blokjes gedroogde tomaat en paprika in
olie n Bestrooi ze met gedroogde oregano |
|
Serranobundeltjes |
Bereiding n Meng 50 gr luzernescheuten met 100 gr kleine blokjes
chorizo en 2 geplette hardgekookte eieren n Verdeel het mengsel over 12 fijne sneetjes serranoham n Garneer ze met 12 gestoomde tuinboontjes en bestrooi ze
met zacht Spaans piment n Rol ze stevig aan, bind ze vast met takjes bieslook en
snij de uiteinden recht af |
|
Tapas van mosselen |
Bereiding n Haal 24 rauwe mosselen (groot kaliber) uit hun schelp n Bestrooi ze met geperste knoflook, gehakte peterselie,
zout en peper n Omwikkel ze met een krul serranoham n Rijg ze op houten prikkers n Zet ze 1 minuut onder de grill |
|