Kalfsbouillon met tonijn

 

Ingrediënten (4 pers)

n       ¼ liter kalfsbouillon

n       1 dl room

n       2 eierdooiers

n       200 gr verse tonijnsteak

n       1 pomodori tomaat

n       1 eetlepel fijngeknipte basilicum

 

Bereiding

n       Bereid een kalfsbouillon

n       Snijd de tonijn in kleine blokjes

n       Snijd een kruis in de tomaat

n       Dompel enkele seconden in kokend water en daarna direct in ijswater

n       Verwijder de schil

n       Snijd de tomaat in 4 en verwijder de zaadlijsten

n       Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes

n       Verwarm de kalfsbouillon

n       Roer de eierdooiers door de room

n       Giet enkele lepels warme bouillon bij het room-eimengsel

n       Giet het vervolgens al roerend door de bouillon

n       De soep mag b eslist niet meer koken!!

n       Verdeel de tonijn, tomatenblokjes en basilicum over 4 borden

n       Schenk net voor het serveren de hete bouillon in de borden

 

Tip

n       Bovenop de soep kan eens chuim van room met basilicum gespoten worden, gegarneerd met een blaadje bieslook, geroosterde pijnboompitten of een schilfer parmezaankaas

 

Wijntip

n       Sauvignon Blanc

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen