Kalfsbouillon met tonijn |
Ingrediënten
(4 pers) n ¼ liter kalfsbouillon n 1 dl room n 2 eierdooiers n 200 gr verse tonijnsteak n 1 pomodori tomaat n 1 eetlepel fijngeknipte basilicum |
|
Bereiding
n
Bereid
een kalfsbouillon
n
Snijd de
tonijn in kleine blokjes
n
Snijd
een kruis in de tomaat
n
Dompel
enkele seconden in kokend water en daarna direct in ijswater
n
Verwijder
de schil
n
Snijd de
tomaat in 4 en verwijder de zaadlijsten
n
Snijd
het vruchtvlees in kleine blokjes
n
Verwarm
de kalfsbouillon
n
Roer de
eierdooiers door de room
n
Giet
enkele lepels warme bouillon bij het room-eimengsel
n
Giet het
vervolgens al roerend door de bouillon
n
De soep mag
b eslist niet meer koken!!
n
Verdeel
de tonijn, tomatenblokjes en basilicum over 4 borden
n
Schenk
net voor het serveren de hete bouillon in de borden
Tip
n
Bovenop
de soep kan eens chuim van room met basilicum gespoten worden, gegarneerd met
een blaadje bieslook, geroosterde pijnboompitten of een schilfer parmezaankaas
Wijntip
n
Sauvignon
Blanc