Surimitaartje met gekonfijte tomaat en bieslookroom |
Ingrediėnten
(4 pers) n 8 trostomaten n 2 eetlepels olijfolie n 4 teentjes knoflook,
fijngehakt n 1 eetlepel gedroogde tijm n 1 eetlepel grof zeezout n 150 g surimisticks,
fijngesneden n 250 ml zure room n 2 eetlepels verse
peterselie, fijngesneden n ½ zakje verse bieslook (ą 25
gr) |
|
Bereiding
n
Oven voorverwarmen op 100°C
n
Tomaten ontvellen, in de lengte halveren en zaadlijsten
eruit scheppen
n
Tomaten met olie bestrijken en met snijvlakken naar beneden
op met bakpapier beklede bakplaat leggen
n
Met knoflook, tijm en zeezout bestrooien
n
Tomaten in midden van oven in ± 2 uur zachtjes drogen (=
konfijten)
n
Let op, tomaten mogen niet bruin worden!
n
Surimi met 3 eetlepels zure room omscheppen, op smaak brengen
met peterselie, zout en peper
n
Helft van bieslook fijnsnijden en door rest van zure room
roeren, met zout en peper op smaak brengen
n
Knoflook van gekonfijte tomaat vegen
n
Op bord open ring leggen en ring met 2 gekonfijte
tomaathelften vullen
n
Kwart van surimi erop leggen en met 2 geconfijte
tomaathelften afdekken
n
Ring van bord nemen en 1 theelepel bieslookroom op
taartje scheppen
n
Overige taartjes op dezelfde wijze bereiden
n
Rest van bieslookroom met enkele druppels water verdunnen
en rondom taartjes druppelen
n
Garneren met rest van bieslooksprieten