Surimitaartje met gekonfijte tomaat en bieslookroom

 

Ingrediėnten (4 pers)

n       8 trostomaten

n       2 eetlepels olijfolie

n       4 teentjes knoflook, fijngehakt

n       1 eetlepel gedroogde tijm

n       1 eetlepel grof zeezout

n       150 g surimisticks, fijngesneden

n       250 ml zure room

n       2 eetlepels verse peterselie, fijngesneden

n       ½ zakje verse bieslook (ą 25 gr)

 

Bereiding

n       Oven voorverwarmen op 100°C

n       Tomaten ontvellen, in de lengte halveren en zaadlijsten eruit scheppen

n       Tomaten met olie bestrijken en met snijvlakken naar beneden op met bakpapier beklede bakplaat leggen

n       Met knoflook, tijm en zeezout bestrooien

n       Tomaten in midden van oven in ± 2 uur zachtjes drogen (= konfijten)

n       Let op, tomaten mogen niet bruin worden!

n       Surimi met 3 eetlepels zure room omscheppen, op smaak brengen met peterselie, zout en peper

n       Helft van bieslook fijnsnijden en door rest van zure room roeren, met zout en peper op smaak brengen

n       Knoflook van gekonfijte tomaat vegen

n       Op bord open ring leggen en ring met 2 gekonfijte tomaathelften vullen

n       Kwart van surimi erop leggen en met 2 geconfijte tomaathelften afdekken

n       Ring van bord nemen en 1 theelepel bieslookroom op taartje scheppen

n       Overige taartjes op dezelfde wijze bereiden

n       Rest van bieslookroom met enkele druppels water verdunnen en rondom taartjes druppelen

n       Garneren met rest van bieslooksprieten

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen