Abrikozenmousse met bitterkoekjes en amaretto

Italiaans

Ingrediënten (4 à 6 pers)

n       75 gram gedroogde abrikozen van Crack

n         dl sinaasappelsap van Prominent

n       75 gram suiker

n       250 gram mascarpone

n       125 cl slagroom

n       100 gram bitterkoekjes van Gouden Aar

n       4 eetlepels Amaretto di Saronno

 

Bereiding

n       Breng de abrikozen aan de kook met het sinaasappelsap

n       Draai het vuur laag en laat met de deksel op de pan ± 10 minuten zachtjes koken

n       Pureer de abrikozen met het vocht met de staafmixer

n       Klop de mascarpone in een grote kom los met de suiker en klop er de abrikozen-puree door

n       Snijd de bitterkoekjes in stukjes

n       Klop de slagroom stijf en spatel die samen met de gehakte bitterkoekjes en Amaretto door het abrikozenmengsel

n       Schep de mousse in een schaal of eenpersoons coupes

n       Zet de glazen tot gebruik 2 uur in de koelkast

n       Garneer de mousse eventueel met een bitterkoekje, een plakje sinaasappel en een takje mint.

 

Tip

n       Gebruik eens cantuccini koekjes van Cafè Poccardi in plaats van bitterkoekjes

 

 

 

 

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen