Linzensoep

Migrantendienst

Ingrediėnten (4 pers)

n       500 gr linzen

n       3 wortelen

n       3 aardappelen

n       ½ blikje gepelde tomaten

n       ½ blikje tomatenpuree

n       2 teentjes knoflook

n       350 gr mager vlees

n       2 liter water

n       olie

n       peterselie

n       peper, zout, paprikapoeder

 

 

Bereiding

n       Was de linzen in een vergiet

n       Maak de wortelen en de aardappelen schoon en verdeel in blokjes

n       Doe de linzen en wortelen in een kookpan samen met de gepelde tomaten en de tomatenpuree

n       Voeg de kruiden, olie, gesnipperde look, vlees en water toe en breng aan de kook op een hoog vuur

n       Laat 1½  uur verder sudderen op een laag vuurtje en roer regelmatig

n       Voeg na 45 minuten sudderen de aardappelen toe

n       Kruiden naar smaak en warm opdienen

 

Culinaire Kookclub Houthalen