Peasant pancakes (Pannenkoekjes van het platteland)

 

Ingrediënten (8 pers)

n       4 bananen

n       ½ kop Abricot Brandy

n       1 kop pannenkoekenmix

n       olie

n       ½ kop zacht broodkruim

n       3 eetlepels gesmolten boter

n       4 eetlepels suiker

n       1 theelepel gemalen gember

 

 

Bereiding

n       Snij de bananen in schijfjes van 2cm dik en laat gedurende ½ uur marineren in de Abricot brandy

n       Doe de pannenkoekenmix in een kom en bereid volgens voorschrift een dikke pannenkoek. Maak gebruik van een deel van de likeurvloeistof van de uitgelekte bananen

n       Voeg de bananen toe en meng ze erdoorheen

n       Verhit de olie in een koekenpan

n       Laat met een eetlepel het bereide deeg in de olie vallen. Zorg ervoor dat in ieder lepel er 2 à 3 stukjes banaan zitten

n       Bak ze tot goudbruin aan beide zijden

n       Meng in een beker de zachte broodkruim, de gesmolten boter, de suiker en de gemalen gember

n       Plaats op elk bord 3 à 4 “peasant” pannenkoeken en strooi 1 à 2 eetlepels kruimmengsel over de pannenkoeken

 

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen