Savoyardsoep

 

Ingrediënten (4 pers)

n       100 cl volle melk

n       4 preiwitten

n       250 gr aardappelen

n       125 gr geraspte Beaufortkaas

n       25 gr boter

n       1 snuifje nootmuskaat

n       12 broodkorstjes

n       1 grote ui

 

Savoyardsoep

Bereiding

n       Laat de boter smelten in een kookpan met dikke bodem

n       Hak de geschilde ui

n       Snij de preistengels en de aardappelen in schijfjes

n       Fruit de preiringetjes en de gehakte ui gedurende 5 minuten op een laag vuurtje

n       Roer af en toe

n       Voeg de melk toe en breng aan de kook

n       Voeg vervolgens de aardappelschijfjes toe en kruid naar eigen smaak met nootmuskaat, zout en peper

n       Dek af en laat nog 20 minuten koken op een laag vuurtje

n       Serveer de soep in vooraf verwarmde diepe borden

n       Bestrooi met geraspte Beaufortkaas en versier met warme korstjes

n       Dien heet op

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen