Savoyardsoep |
Ingrediënten
(4 pers) n 100 cl volle melk n 4 preiwitten n 250 gr aardappelen n 125 gr geraspte Beaufortkaas n 25 gr boter n 1 snuifje nootmuskaat n 12 broodkorstjes n 1 grote ui |
|
Bereiding
n
Laat de
boter smelten in een kookpan met dikke bodem
n
Hak de
geschilde ui
n
Snij de
preistengels en de aardappelen in schijfjes
n
Fruit de
preiringetjes en de gehakte ui gedurende 5 minuten op een laag vuurtje
n
Roer af
en toe
n
Voeg de
melk toe en breng aan de kook
n
Voeg
vervolgens de aardappelschijfjes toe en kruid naar eigen smaak met nootmuskaat,
zout en peper
n
Dek af
en laat nog 20 minuten koken op een laag vuurtje
n
Serveer
de soep in vooraf verwarmde diepe borden
n
Bestrooi
met geraspte Beaufortkaas en versier met warme korstjes
n
Dien
heet op