Evermedaillons, gegratineerde selder met appelen en feta

 

Ingrediënten voor de gegratineerde selder (4 pers)

n       1 knolselder

n       1 liter melk

n       2 mespuntjes nootmuskaat

n       3 groene appelen type granny smith

n       boter voor de vorm

n       100 gr feta

Ingrediënten voor de evermedaillons met appelen

n       4 evermedaillons

n       100 gr boter

n       1 sauspotje pepersaus

n       20 gr rodebessengelei

n       4 appels type renet

n       1 koffielepel paprika

n       peper en zout

 

Bereiding

n       Gratin:

n       Schil de selder en snijd hem in blokjes

n       Giet de selder in een steelpan met melk, muskaat, peper en zout

n       Breng aan de kook, zet halfweg het deksel op de pan en laat gedurende 10 minuten op een matig vuur sudderen

n       Schil de appelen, maak ze schoon en snijd ze in blokjes

n       Voeg ze toe aan de selder en laat het geheel nog 10 minuten op een zacht vuur koken

n       Laat uitlekken en maak het geheel tot een fijne puree met een beetje kookvocht

n       Giet in een beboterde gratineerschotel en bestrooi met kruimels feta

n       Laat gedurende 5 minuten bruin bakken in een hete oven van 210°C

n       Medallions:

n       Laat de evermedaillons gedurende 5 minuten aan elke kant bruin bakken in 50 gr hete boter

n       Leg ze opzij

n       Blus de bak-bodem met de pepersaus en voeg daarna de rodebessengelei toe

n       Schil, was en snijd de appelen in dikke schijfjes

n       Bestrooi ze met paprika en spreid ze uit op een gratineerschotel

n       Overgiet ze met de rest van de gesmolten boter en laat ze gedurende 3 minuten aan elke kant in een warme oven bruin bakken op 180°C

n       Dien de met saus overgoten evermedaillons samen met de appelen en de gegratineerde selder op

Wijntip

n       Droge witte wijn - Crozes-Hermitage A.C. 2003

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen