Evermedaillons, gegratineerde selder met appelen en
feta |
Ingrediënten
voor de gegratineerde selder (4 pers) n 1 knolselder n 1 liter melk n 2 mespuntjes nootmuskaat n 3 groene appelen type granny smith n boter voor de vorm n 100 gr feta Ingrediënten
voor de evermedaillons met
appelen n
4
evermedaillons n
100 gr
boter n
1 sauspotje
pepersaus n
20 gr
rodebessengelei n
4
appels type renet n
1
koffielepel paprika n
peper
en zout |
|
Bereiding
n
Gratin:
n
Schil de
selder en snijd hem in blokjes
n
Giet de
selder in een steelpan met melk, muskaat, peper en zout
n
Breng aan
de kook, zet halfweg het deksel op de pan en laat gedurende 10 minuten op een
matig vuur sudderen
n
Schil de
appelen, maak ze schoon en snijd ze in blokjes
n
Voeg ze
toe aan de selder en laat het geheel nog 10 minuten op een zacht vuur koken
n
Laat
uitlekken en maak het geheel tot een fijne puree met een beetje kookvocht
n
Giet in
een beboterde gratineerschotel en bestrooi met kruimels feta
n
Laat
gedurende 5 minuten bruin bakken in een hete oven van 210°C
n
Medallions:
n
Laat de
evermedaillons gedurende 5 minuten aan elke kant bruin bakken in 50 gr hete
boter
n
Leg ze
opzij
n
Blus de
bak-bodem met de pepersaus en voeg daarna de rodebessengelei toe
n
Schil,
was en snijd de appelen in dikke schijfjes
n
Bestrooi
ze met paprika en spreid ze uit op een gratineerschotel
n
Overgiet
ze met de rest van de gesmolten boter en laat ze gedurende 3 minuten aan elke
kant in een warme oven bruin bakken op 180°C
n
Dien de
met saus overgoten evermedaillons samen met de appelen en de gegratineerde
selder op
Wijntip
n
Droge witte
wijn - Crozes-Hermitage A.C. 2003